tceic.com
学霸学习网 这下你爽了
相关标签
当前位置:首页 >> 高三英语 >>

2017版《三年高考两年模拟》英语汇编专题精选:专题十四 阅读七选五


A组

2016~2014 年各省市高考题(改编)

Passage 1 (2016·全国Ⅰ) 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余 选项。 Secret codes (密码)keep messages private.Banks, companies, and government agencies use secret codes in doing business, especially when information is sent by computer. People have used secret codes for thousands of years.__1__ Code breaking never lags(落后) far behind code making.The science of creating and reading coded messages is called cryptography. There are three main types of cryptography.__2__ For example, the first letters of “My elephant eats too many eels” spell out the hidden message “Meet me.” __3__You might represent each letter with a number, for example. Let’s number the letters of the alphabet, in order, from 1 to 26.If we substitute a number for each letter, the message “Meet me” would read “135520135.” A code uses symbols to replace words, phrases, or sentences.To read the message of a real code, you must have a code book.__4__ For example, “bridge” might stand for “meet” and “out” might stand for “me.” The message “bridge out” would actually mean “Meet me.” __5__However, it is also hard to keep a code book secret for long.So codes must be changed frequently. A.It is very hard to break a code without the code book. B.In any language, some letters are used more than others. C.Only people who know the keyword can read the message. D.As long as there have been codes, people have tried to break them. E.You can hide a message by having the first letters of each word spell it out. F.With a code book, you might write down words that would stand for other words. G.Another way to hide a message is to use symbols to stand for specific letters of the alphabet. Passage 2 (2016·全国Ⅱ)
1

根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余 选项。 A garden that’s just right for you Have you ever visited a garden that seemed just right for you, where the atmosphere of the garden appeared to total more than the sum(总和) of its parts?__1__.But it doesn’t happen by accident.It starts with looking inside yourself and understanding who you are with respect to the natural world and how you approach the gardening process. ?__2__ Some people may think that a garden is no more than plants, flowers, patterns and masses of color.Others are concerned about using gardening methods that require less water and fewer fertilizers(肥料). __3__. However, there are a number of other reasons that might explain why you want to garden.One of them comes from our earliest years. ?Recall(回忆)your childhood memories Our model of what a garden should be often goes back to childhood.Grandma’s rose garden and Dad’s vegetable garden might be good or bad, but that’s not what’s important.__4__—how being in those gardens made us feel.If you’d like to build a powerful bond with your garden, start by taking some time to recall the gardens of your youth.__5__.Then go outside and work out a plan to translate your childhood memories into your grown-up garden.Have fun. A.Know why you garden B.Find a good place for your own garden C.It’s our experience of the garden that matters D.It’s delightful to see so many beautiful flowers E.Still others may simply enjoy being outdoors and close to plants F.You can produce that kind of magical quality in your own garden, too G.For each of those gardens, write down the strongest memory you have Passage 3 (2016·全国Ⅲ) 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余 选项。

2

Everyone knows that fish is good for health.__1__But it seems that many people don’t cook fish at home.Americans eat only about fifteen pounds of fish per person per year, but we eat twice as much fish in restaurants as at home.Buying, storing, and cooking fish isn’t difficult.__2__This text is about how to buy and cook fish in an easy way. __3__Fresh fish should smell sweet: you should feel that you’re standing at the ocean’s edge.Any fishy or strong smell means the fish isn’t fresh.__4__When you have bought a fish and arrive home, you’d better store the fish in the refrigerator if you don’t cook it immediately, but fresh fish should be stored in your fridge for only a day or two.Frozen fish isn’t as tasty as the fresh one. There are many common methods used to cook fish.__5__First,clean it and season it with your choice of spices(调料).Put the whole fish on a plate and steam it in a steam pot for 8 to 10 minutes if it weighs about one pound.(A larger one will take more time.)Then, it’ s ready to serve. A.Do not buy it. B.The easiest is to steam it. C.This is how you can do it. D.It just requires a little knowledge. E.The fish will go bad within hours. F.When buying fish,you should first smell it. G.The fats in fish are thought to help prevent heart disease. Passage 4 (2016·北京) 根据短文内容, 从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为 多余选项。 The Science of Risk-Seeking Sometimes we decide that a little unnecessary danger is worth it because when we weigh the risk and the reward,the risk seems worth taking.__1__ Some of us enjoy activities that would

surprise and scare the rest of us.Why? Experts say it may have to do with how our brains work. The reason why any of us take any risks at all might have to do with early humans.Risk- takers were better at hunting, fighting, or exploring.__2__ As the quality of risk-taking was

3

passed from one generation to the next,humans ended up with a sense of adventure and a tolerance for risk. So why aren’ t we all jumping out of airplanes then? Well, even 200, 000 years ago, too much risk-taking could get one killed.A few daring survived,though,along with a few stay-in-the -cave types.As a result,humans developed a range of character types that still exists today.So maybe you love car racing,or maybe you hate it.__3__ No matter where you are on the risk-seeking range,scientists say that your willingness to take risks increases during your teenage years.__4__ To help you do that,your brain increases

your hunger for new experiences.New experiences often mean taking some risks,so your brain raises your tolerance for risk as well. __5__ For the risk-seekers a part of the brain related to pleasure becomes active, while for the rest of us,a part of the brain related to fear becomes active. As experts continue to study the science of risk -seeking,we’ll continue to hit the mountains,the waves or the shallow end of the pool. A.It all depends on your character. B.Those are the risks you should jump to take. C.Being better at those things meant a greater chance of survival. D.Thus,these well-equipped people survived because they were the fittest. E.This is when you start to move away from your family and into the bigger world. F.However,we are not all using the same reference standard to weigh risks and rewards. G. New brain research suggests our brains work differently when we face a nervous situation. Passage 5 (2016·四川) 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余 选项。 Both men and women are living longer these days in industrialized countries.__1__In general, they can expect to live six or seven years more than men.One reason for this is biological. One important biological factor that helps women live longer is the difference in hormones between men and women.__2__Between the ages of about 12 and 50, women produce hormones that are involved in fertility(生育能力).These hormones also have a positive effect on the heart
4

and the blood flow.In fact, women are less likely to have high blood pressure or to die from heart attacks. __3__They help the body defend itself against some kinds of infections.This means that women generally get sick less often and less seriously than men.The common cold is a good example: women, on average, get fewer colds than men. __4__Scientists are still not exactly sure how genes influence aging, but they believe that they do.Some think that a woman’s body cells have a tendency (倾向) to age more slowly than a man’s.Others think that a man’s body cells have a tendency to age more quickly.__5__ A.However, women, on average, live longer. B.The biological factor plays an important part. C.Women are also helped by their female genes. D.The female hormones also protect the body in another way. E.Recent research seems to support both of these possibilities. F.Therefore, women are more healthy than men and can live a better life. G.Hormones are chemicals which are produced by the body to control various body functions. Passage 6 (2016·浙江) 根据短文内容, 从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为 多余选项。 A.Get involved in student activities B.Your voice is actually super important C.There is a significant increase of opportunities D.Stay in active communication with your friends E.Get smart about the people who you spend your time with F.Your major does not matter as much in your first year of college Five Things Nobody Told Me about College As I type this, I am in my university dorm room.A year ago, when I was awaiting to hear the results of my college applications,I often went to websites for some type of insider look on what

5

college would be like.However, there’ s only so much that prep books, websites, and older friends can teach.Here are the top 5 things nobody told me about college: 1____ Nobody entering a university knows exactly what they want to study.If they tell you otherwise,they’re lying and will probably change what they want to pursue within the first quarter of attendance.During my first quarter at University of California,Riverside (UCR),I thought that I wanted to study Political Science with its focus on International Affairs,so that’s what I applied for.However,once I worked with statewide and local government,I realized that a better fit for me would be Public Policy,and now I am in the process of changing my area. 2____ In college, there are so many good chances for you to meet your expectations.However, there is a very important difference between wanting to do something and applying for something.In order for you to take full advantage of the conferences,researches,internships(实习),and fellowships that your university offers, apply! Step into your academic advisor’ s office, introduce yourself,and begin making the valuable connections that are necessary to help during the rest of your college career.Great things happen when you step out of your comfort zone,and you would be surprised on how many chances exist if you just ask. 3____ College is where you meet your bridesmaids , groomsmen , neighbors , and potential bosses.The relationships you develop now will probably be linked to the ones you value later,so be wise about the people who you invest yourself in.You are only one person, and you do not have time to waste on people who would rather cause drama or mess up with your purpose.Surround yourself with uplifting individuals who challenge you to be better while loving you for who you are,and be patient to the people who are the complete opposite of that description. 4____ As a first-year,I was afraid to make any noise towards campus issues that I noticed.It was not until I became involved in student government that I gained the confidence to handle projects that I created with the help of ASUCR Office of the President.During my first quarter,I spoke directly to the Chancellor(校长),asking him for support towards my initiatives(提议),met with
6

the Vice Chancellors,and cooperated with my teaching assistants to begin my undergraduate research project.Nothing good will happen when you are silent. 5____ At my high school,there were about only four active clubs and organizations that students could be a part of.Imagine my surprise when I stepped foot onto UCR’s campus,where over 400 organizations exist,ranging from political organizations to karate club.You are not paying all of your tuition(学费)to merely go to class, study, pass tests and graduate.Make something worthy out of your experience.Create stories that you will want to tell your grandchildren one day.It all begins here,by signing up to join an organization. Passage 7 (2015·新课标全国Ⅰ) 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余 选项。 Building Trust in a Relationship Again Trust is a learned behavior that we gain from past experiences.__1__ Trust is a risk.But you can't be successful when there's a lack of trust in a relationship that results from an action where the wrongdoer takes no responsibility to fix the mistake. Unfortunately,we've all been victims of betrayal.Whether we've been stolen from,lied to, misled, or cheated on, there are different levels of losing trust.Sometimes people simply can't trust anymore.__2__ It's understandable,but if you're willing to build trust in a relationship again,we have some steps you can take to get you there. ●__3__ Having confidence in yourself will help you make better choices because you can see what the best outcome would be for your well?being. ● __4__ If you've been betrayed,you are the victim of your circumstance.But there's a difference between being a victim and living with a “victim mentality” .At some point in all of our lives,we'll have our trust tested or violated. ●You didn't lose “everything” .Once trust is lost,what is left?Instead of looking at the situation from this hopeless angle,look at everything you still have and be thankful for all of the good in your life.__5__ Instead,it's a healthy way to work through the experience to allow room for positive growth and forgiveness.
7

A.Learn to really trust yourself. B.It is putting confidence in someone. C.Stop regarding yourself as the victim. D.Remember that you can expect the best in return. E.They've been too badly hurt and they can't bear to let it happen again. F.This knowledge carries over in their attitude toward their future relationships. G.Seeing the positive side of things doesn't mean you're ignoring what happened. Passage 8 (2015·新课标全国Ⅱ) 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余 选项。 Training for a marathon requires careful preparation and steady,gradual increases in the length of the runs.__1__,buy the best?fitting,best?built running shoes you can find.No one can say which brand will work best for you or feel best on your feet,so you have to rely on your experience and on the feel of each pair as you shop.When you have found shoes that seem right, walk in them for a few days to double?check the fit.__2__.As always,you should stretch(伸展) at least ten minutes before each run to prevent injuries. During the first week,do not think about distance,but run five minutes longer each day.__3__, it is wise to take a day off to rest.But during the next week, set a goal of at least a mile and a half per run.__4__.After two weeks,start timing yourself.__5__.Depending on the kind of race you plan to enter,you can set up a timetable for the remaining weeks before the race. A.After six days B.For a good marathon runner C.Before you begin your training D.With each day,increase the distance by a half mile E.If they still feel good,you can begin running in them F.Time spent for preparation raises the quality of training G.Now you are ready to figure out a goal of improving distance and time Passage 9 (2015·北京)

8

根据短文内容, 从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为 多余选项。 This Way to Dreamland Daydreaming means people think about something pleasant, especially when this makes them forget what they should be doing. Daydreamers have a bad reputation for being unaware of what's happening around them. They can seem forgetful and clumsy. __1__ They annoy us because they seem to be ignoring us and missing the important things. But daydreamers are also responsible for some of the greatest ideas and achievements in human history. __2__ Can you imagine what kind of world we would have without such ideas and inventions? So how can we come up with brilliant daydreams and avoid falling over tree roots or otherwise looking like a fool? First, understand that some opportunities(机会) for daydreaming are better than others. Feeling safe and relaxed will help you to slip into daydreams. __3__ And if you want to improve your chances of having a creative idea while you're daydreaming, try to do it while you are involved in another task,preferably something simple, like taking a shower or walking, or even making meaningless drawings. It's also important to know how to avoid daydreams for those times when you really need to concentrate. “Mindfulness” , being focused, is a tool that some people use to avoid falling asleep. __4__ Finally, you never know what wonderful idea might strike while your mind has moved slowly away. __5__ Always remember that your best ideas might come when your head is actually in the clouds. A.Having interesting things to think about also helps. B.They stare off into space and wander by themselves. C.Without wandering minds, we wouldn't have relativity, Coke or Post?it notes. D.At one time, daydreaming was thought to be a cause of some mental illnesses. E.It involves slow, steady breathing for self?control that helps people stay calm and attentive.
9

F. Daydreams are often very simple and direct, quite unlike sleep dreams, which may be hard to understand. G.Therefore, it's a good idea to keep a notebook or voice recorder nearby when you're in the daydream zone. Passage 10 (2015·四川) 根据对话内容, 从对话后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项多余选 项。 A:I need to lose some weight.My clothes don't fit anymore.____1____ B:Well, instead of watching TV all day, you could do more exercise. A:____2____ B: Like cycling, or you could work out at the gym. A: I don't have time.____3____ B:OK, then you could change your diet.____4____ A:You mean no more hamburgers! Oh no! B: OK.____5____ A.Like what?,B.I'm too busy.,C.What should I do?,D.Some more hamburgers?,E.Buy some larger clothes then.,F.That's a good idea.Thanks a lot.,G.Eat something healthier, like fruit. Passage 11 (2014·北京) 根据短文内容, 从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为 多余选项。 Evaluating Sources (来源) of Health Information Making good choices about your own health requires reasonable evaluation.A key first step in bettering your evaluation ability is to look carefully at your sources of health information.Reasonable evaluation includes knowing where and how to find relevant information, how to separate fact from opinion,how to recognize poor reasoning,and how to analyze information and the reliability of sources.__1__ Go to the original source.Media reports often simplify the results of medical research.Find out for yourself what a study really reported,and determine whether it was based on good science.Think about the type of study.__2__
10

Watch for misleading language.Some studies will find that a behavior“contributes to”or is “associated with”an outcome;this does not mean that a certain course must lead to a certain result.__3__ Carefully read or listen to information in order to fully understand it. Use your common sense.If a report seems too good to be true,probably it is.Be especially careful of information contained in advertisements.__4__ Evaluate “ scientific ” statements carefully,and be aware of quackery(江湖骗术). __5__ Friends and family members can be a great source of ideas and inspiration, but each of us needs to find a healthy lifestyle that works for us. Developing the ability to evaluate reasonably and independently about health problems will serve you well throughout your life. A.Make choices that are right for you. B.The goal of an ad is to sell you something. C.Be sure to work through the critical questions. D.And examine the findings of the original research. E.Distinguish between research reports and public health advice. F.Be aware that information may also be incorrectly explained by an author's point of view. G.The following suggestions can help you sort through the health information you receive from common sources. Passage 12 (2014·新课标全国Ⅰ) 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余 选项。 The jobs of the future have not yet been invented.__1__ By helping them develop classic skills that will serve them well no matter what the future holds. 1.Curiosity Your children need to be deeply curious.__2__ Ask kids, “What ingredients (配料) can we add to make these pancakes even better next time?”and then try them out.Did those ingredients make the pancakes better?What could we try next time? 2.Creativity

11

True creativity is the ability to take something existing and create something new from it.__3__ There are a dozen different things you can do with them.Experimenting with materials to create something new can go a long way in helping them develop their creativity. 3.Interpersonal Skills Understanding how others feel can be a challenge for kids.We know what's going on inside our own head,but what about others?Being able to read people helps kids from misreading a situation and jumping to false conclusions.__4__ “Why do you think she's crying?” “Can you tell how that man is feeling by looking at his face?” “If someone were to do that to you,how would you feel?” 4.Self Expression __5__ There are many ways to express thoughts and ideas—music,acting,drawing, building,photography.You may find that your child is attracted by one more than another. A.Encourage kids to cook with you. B.And we can't forget science education. C.We can give kids chances to think about materials in new ways. D.So how can we help our kids prepare for jobs that don't yet exist? E.Gardening is another great activity for helping kids develop this skill. F.We can do this in real life or ask questions about characters in stories. G.Being able to communicate ideas in a meaningful way is a valuable skill. Passage 13 (2014·四川) 根据对话内容, 从对话后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项多余选 项。 Mary:Mike,how do I look in these blue jeans? Mike:__1__ They really suit you,Mary! Mary:Thanks,you know,these kinds of jeans are in style now. Mike:__2__ Mary:I mean...they are very popular these days;everyone is wearing them! Mike:You are great at keeping up with fashions. Mary:Well, __3__
12

Mike:Perhaps you can help me pick out a pair of jeans now,since you are an expert. Mary:__4__ I would be happy to help you with your fashion change! Mike:__5__ A.Wow,great! B.No problem! C.See you then. D.Any suggestions? E.I am a girl after all. F.What do you mean? G.Thank you so much! Passage 14 (2014·辽宁) 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余 选项。 Eyesight plays a very important role in our daily life.Every waking moment,the eyes are working to see the world around us.Over forty percent of Americans worry about losing eyesight, but it's easy to include steps into our daily life to ensure healthy eyes.Here are five suggestions for a lifetime of healthy eyesight: · Schedule yearly exams.__1__Experts advise parents to bring babies 6 to 12 months of age to the doctor for a careful check.The good news is that millions of children now can have yearly eye exams and following treatment,including eyeglasses. · Protect against UV rays (紫外线).Long?term stay in the sun creates risk to your eyes.No matter what the season is,it's extremely important to wear sunglasses.__2__ · Give your eyes a break.Two?thirds of Americans spend up to seven hours a day using computers or other digital products.__3__ Experts recommend that people practice the

20/20/20 rule:every 20 minutes,take a 20?second break and look at something 20 feet away. ·__4__ As part of a healthy diet,eat more fruits and vegetables each day.Vitamins (维

生素) C and E help protect eyesight and promote eye health. ·Practice safe wear and care of contact lenses (隐形眼镜).Many Americans use contact lenses to improve their eyesight.While some follow the medical guidance for wearing contact
13

lenses,many are breaking the rules and putting their eyesight at risk.__5__

Otherwise,you

may have problems such as red eyes,pain in the eyes,or a more serious condition. A.Eat your greens. B.Eye care should begin early in life. C.They can properly protect your eyes. D.Stay in good shape by taking more vitamins. E.Parents usually don't care about their own eyesight. F.Always follow the doctor's advice for appropriate wear. G.This frequent eye activity increases the risk for eye tiredness.

B组

2016~2015 模拟精选题

Passage 1 (2016·江西省重点中学盟校高三联考) 根据短文内容。 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余 选项。 The world’s fastest runners come from Jamaica.In the past decade most of the sprint events have been dominated by male and female runners from the Caribbean island.Usain Bolt,Asafa Powell and Verona Campbell-Brown are among Jamaica’s world record holders and Olympic gold medalists. __1__ In former times sprinters were poor people who came from the slums.When they saw they had talent they got scholarships at American colleges.They experienced world class training there but,nevertheless,did not feel at home.Today,Jamaica has the money to employ top coaches,so Jamaican sprinters stay at home.Here they are more relaxed and can perform better. In Jamaica,children start running at a very early age.When they get to school,teachers and athletic coaches watch them run and walk.Then,depending on their talent they are sent to track and field clubs.__2__ At school track meets crowds of teenagers get together to compete with

each other.Running is very important in Jamaica and winning a national title or a school championship is something really big. __3__ Another reason for Jamaica’s success on tracks around the world is food.A typical breakfast includes salt fish with yams,bananas and maybe a cup of tea.It contains carbohydrates which runners need to perform well.
14

__4__

They have long legs and little fat.Their narrow hips allow them to lift their knees

higher when they run.Many scientists have been researching African and Caribbean runners in order to find out if they have a special gene that makes them faster than the others.__5__ The success of Bolt,Powell and others has triggered hype(天花乱坠的广告宣传)among Jamaican children.These are their idols and they want to be just like them. A.A tough competition may be one of the reasons why Jamaicans are so good. B.Nutritionists argue that the diet of Jamaican children is one of the keys to success. C.Jamaican athletes are also built differently from non-blacks. D.Running has changed in Jamaica. E.Most of the country’s world class runners started out in the two leading track clubs. F.Hard training and iron will is essential to be among the best in the world. G.However,there is no evidence of such a gene. Passage 2 (2016·临沂一模) 根据短文内容。 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余 选项。 The days when a cellphone was used for nothing beyond calling and texting are gone.Today, we turn smart phones into magical machines with apps that transform them into musical instruments or business machines or video players.But it turns out that we are only searching the surface.Who knew that smart phones would make pretty good satellites?__1__ Smart phones forecast the weather Networking expert Open Signal has discovered something interesting: the sensors in Android phones designed to measure battery temperature, light, pressure and 80 on can be used to generate surprisingly accurate weather reports.__2__ Smart phones save the rainforests Detecting illegal logging(盗伐) may sound like a novel app,__3__:in Indonesia,the non -profit organization Rainforest Connection’ wants to use donated Android phones to detect illegal logging.As New scientist reports, “The phones are equipped with solar panels specifically designed to take advantage of the brief periods when light reaches the forest floor.Their microphones stay on at all time,and the software listens for the sound of a chainsaw (链锯). ”
15

__4__ Researchers at the university of Illinois have developed an iPhones app that turns the phone into a fully featured mobile medical lab that uses the phone’ s camera to detect proteins, bacteria, viruses and other organisms. Smart phones drive cars Google’ s self-driving cars carry around $30, 000 of high-tech hardware and sensors, but students at Australia’s Griffith University think they can get the job done with a single smart phone.__5__ A.but it’s a serious business B.Here are some uses for smart phones the makers probably didn’t imagine. C.so it can be used to detect the sound of a chainsaw D.It has been used in many fields E.Get enough phones involved and you will have a weather sensing network F.Smart phones serve as mobile medical labs G.They have built a model that relies mainly on the phone’s camera and built—in GPS Passage 3 (2016·石嘴山市一模) 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余 选项。 In many countries of the world, people do what is called house sitting.It means that if owners of the house are going away, they want someone to come into their home and look after the house and maybe pets while they are away. In Australia, many people travel.After people retire, they might buy a van and travel all over the country.__1__. So if someone wants to travel or go away for some reason, they might want someone in their home to care for it and keep the gardens tidy.House sitters might have to care for pets.Also, quite a few people have swimming pools in their back yard and they need cleaning.__2__.I feel it is a great way of seeing the country, because you go and stay in a new city, get to meet new people, and have time to go sightseeing in a new area.

16

__3__.There are websites where you find the advertisements by people who want to travel, and by replying to the advertisement, you can make arrangements to go and look after their home. There are some requirements to be a house sitter.You must be a trusted person, so that the home owner knows you will not steal anything.You must be able to go when the house owner wants you to go, so you need lots of free time.__4__.You need to be good with pets, able to care for cats and dogs, or other pets they may have. Some house sitting jobs are just for a few days or a couple of weeks while the house owners have a short holiday.Sometimes it is for much longer.We have had one house sit for six months, while the home owner travelled to Europe. __5__.Then you can travel to many different countries and stay there.One of the important things to get is references from the home owners where you have stayed.A reference is a written letter to say that you are trustworthy and have looked after their home well.You can show these letters to possible house sitting jobs and they know you will do a good job. A.I have done house sitting many times. B.Thousands of people do this all the time. C.It is also possible to do house sitting in other countries. D.Generally you have many opportunities to get a house sitting job. E.You must take a little care over what your description says about you. F.This is an international house sitting service for all city and country areas. G.You must have a good car, so you can travel to different parts of the country. Passage 4 (2016·衡阳一中月考) 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余 选项。 How to Care for Your Ears? Ears not only let us hear, but they also play a role in maintaining our balance, which is vital to our ability to function in daily life.Yet, we ignore them.We can’t even see our ears, except in a mirror.We take for granted what they do for us day in and day out—until we notice something’s wrong, such as when an earache strikes or when we start having to ask people to repeat what they say.__1__
17

◆Clean your ear with a washcloth—covered finger only. Never put anything inside your ear canal, including cotton swabs (药签).__2__ ◆Leave earwax(耳垢) alone. Wax is your ear ’ s way of eliminating( 消除 ) anything foreign that gets into the ear canal.__3__If you find you have too much earwax, use a few drops of earwax remover(去除剂) in the canal.After a few minutes, wash the ear with warm water. ◆Avoid noisy places. Rock concerts and construction sites are just a few places that frequently have noise levels that can damage hearing.Any place where you have to shout to be heard should be avoided. ◆__4__ Be careful not to play MP3 too loud, especially if using earphone. ◆Be careful with illness and medications. Respiratory (呼吸的) illnesses should be treated to avoid their spread to the ears.Certain medications can damage hearing, so follow the directions carefully before taking them. See your doctor if you suffer from sudden hearing loss or hear noises in your head.__5__ A.Most people don’t need to clean wax out of their ears. B.In such case, go to see a doctor as soon as possible. C.These can be symptoms of a serious illness which needs to be treated. D.This article will show you how to care for your ears. E.Turn the volume(音量)down. F.Avoid using earphones while listening to MP3. G.Your ear canal is very narrow, and a swab can damage it. Passage 5 (2016·宁夏六盘山二模) 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余 选项。 High school can be quite the stressful time for any student.There are numerous stresses to deal with and the pressure can be more intense as you enter your senior year.__1__The answer is as follows.

18

__2__Adjust your approach to your specific situation.For instance, if you’re active in your community and your school and have a large family, you may feel depressed by having all these people involved in your life on a daily basis.__3__You just may need a moment to be alone and collect your thoughts before moving on to the challenges that face you. __4__If your stress persists and you can’t figure out a way to handle it, you may want to try speaking to your school counselor(顾问).If you don’t feel comfortable speaking to your counselor, try getting some other types of counseling. Realize your limits, and plan around them.Don’t take on more than you can handle.If you take on too many things, you will be spread too thin and won’t be able to perform at your best in anything.__5__You will definitely feel more at ease! A.Seek professional counseling. B.Why does the stress come into being? C.Try thinking of alternative ways to deal with stress. D.When you feel relieved, you can have a happier life. E.Taking some time out to be alone may be the best way to handle such stress. F.But how on earth can you reduce some of the stress? G.Evaluate what tasks and activities are most important and leave others behind. Passage 6 (2016·河南洛阳模拟) 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余 选项。 The Advantages of Hobbies Hobbies provide entertainment and a chance to continuously learn something new and develop a skill set.__1__ Hobbies are praised as a key to stress reduction.Becoming lost in the mental concentration or physical action which you are deeply interested in helps you shift focus from the parts of life that are stressful.__2__And in turn you are more peaceful when working on other work. __3__Many people set goals with their hobbies that provide them satisfaction when these goals have been achieved.These goals can be simple, like improving a golf score, writing a certain number of pages for a novel each day or seeing an entire collection of classic films.
19

Hobbies provide a sense of community when you meet other people who enjoy similar activities.__4__More populated cities typically have numerous clubs or groups for people to share their knowledge and enthusiasm about a particular hobby. Becoming a member of one of these organizations allows greater growth within your hobby, as well as a chance to make new friends. Having a hobby can develop a talent that makes a person feel proud and satisfied.For example, a tennis hobby developed at a young age can lead to a career as a professional athlete one day.__5__For example, writer Vladimir Nabokov also collected butterflies, which allowed him to do better in his chosen fields because he used learned skills from one to improve the other. A.There are a variety of hobbies. B.Hobbies also provide a sense of achievement. C.Some hobbies affect other aspects of your life. D.Focusing on something enjoyable can calm the mind. E.They also provide many other social and health benefits. F.Having a hobby increases the chances to interact with like-minded people. G.Some hobbies containing physical activities offer an enjoyable way to stay healthy. Passage 7 (2016·皖江名校联考) 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填人空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余 选项。 Watermelon is one of the most popular and delicious summer fruits that almost everyone loves.__1__ Watermelon is also rich in dietary fiber and potassium(钾).While there’s a strong debate over whether watermelon is a vegetable or a fruit,many of us consider watermelon to be both.If you want to learn a few amazingly interesting facts about watermelon,keep reading. Did you know that watermelon can help you increase your brain power? The thing is, watermelon is an excellent source of Vitamin B6.__2__ Moreover,the water percentage in this delicious fruit is similar to the water percentage in the brain. *It has a high water content __3__ According to the USDA,watermelon is 91.5 percent water,which means that this fruit can help you stay hydrated (含水的)throughout the day.Eating watermelon or drinking watermelon juice each day is one of the most delicious ways to stay hydrated during this season,isn’t it?
20

*It’s good for your eyes Watermelon is packed with Vitamin A,which is great for your eyes.It helps to boost your eyesight power.__4__ Consume about 100 grams of watermelon each day to keep your eyes healthy and your eyesight sharp. *__5__ Eating watermelon is a tasty and cheap way to clear your body and drop a few unwanted pounds.As I mentioned above,watermelon is low in calories and high in water and this helps with weight loss.Watermelon makes a great base for homemade smoothies and the perfect snack between meals as it provides the body with lots of minerals and water. A.It is vital for normal brain function. B.Watermelon comes in different varieties. C.It helps with weight loss D.It protects your eyes from various infections. E.Watermelon is an awesome fruit that has plenty of incredible health benefits. F.Watermelon has an extremely high water content. G.Watermelon is low in calories and high in vitamins A and C. Passage 8 (2015·河北正定中学月考) 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余 选项。 Although problems are a part of our lives, it certainly doesn’ t mean that we let them rule our lives forever.One day or the other,you’ll have to stand up and say—problem,I don’t want you in my life. __1__ Problems with friends,parents,girlfriends,husbands,and children—the list goes on.Apart from these,the inner conflicts within ourselves work,too.These keep adding to our problems.Problems come in different shapes and colors and feelings. But good news is that all problems can be dealt with.Now read on to know how to solve your problems. Talk,it really helps.What most of us think is that our problem can be understood only by us and that no talking is going to help.__2__ Talking helps you move on and let go.
21

Write your problems.__3__ When you write down your problems,you are setting free all the tension from your system.You can try throwing away the paper on which you wrote your problems.By doing this,imagine yourself throwing away the problems from your life. Don’ t lose faith and hope.No matter what you lose in life, don’ t lose faith and hope.Even if you lose all your money,family...you should still have faith.__4__ Your problems aren’ t the worst.No matter what problem you get in life, there’ re another one million people whose problems are huger than yours.__5__ Your problems might just seem big and worse,but in reality they can be removed. Go about and solve your problems because every problem, however big or small, always has a way out. A.But the truth is that when you talk about it,you’re setting free the negative energies that have been gathering within you. B.When we have a problem,a pressing,critical,urgent,life-threatening problem,how do we try and solve it? C.Tell yourself:when they can deal with them,why can’t I? D.Of course,we’ve been fighting problems ever since we were born. E.We can often overcome the problem and achieve the goal by making a direct attack. F.Having a personal diary can also be of huge help if you don’t want a real person to talk with. G.With faith and hope,you can rebuild everything that you lose. Passage 9 (2015·河南郑州二模) 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余 选项。 Speaking in front of people can be a rewarding and engaging experience,but it can also be terrifying.The power of public speaking is a key leadership skill.__1__ Communicate effectively and communicate your message so that others listen,understand and act. You’ve been asked to speak in front of others because you know something about the subject at hand.Those who invited you to speak already have confidence in your ability.__2__ You know

22

the subject and have been successful with it so be sure to be enthusiastic about your work.It’s fun for an audience to listen and engage with someone who is excited about the subject at hand. __3__ Have a clear understanding about your audience before you begin crafting your speech.Your approach will vary if the audience members are experts in the field,students,or just people who are interested in the subject matter. Get your facts straight.__4__ Don’t lie and pretend to know something you do not.So spend time collecting and confirming your information.Too many public speakers are quick to present their opinions without providing clear substance.Avoid that trap. Know your speech so well that you could give it from memory—but be sure to still keep your notes on you in case you forget key points.__5__ Be sure to practice your speech by speaking slowly,clearly,and comfortably. A.Learn from other great speech makers,adopt their skills and make them your own. B.The more you learn and practice the science,the easier the art will work for you. C.Never keep the key message till the end of your speech. D.The skill of public speaking is both an art and a science. E.Don’t stand there saying, “I think so” or “I’m not sure.” F.Understand your audience. G.Be confident in yourself. 参考答案 A组 Passage 1 【语篇导读】 这是一篇说明文。 向读者介绍了密码在生活中的作用及密码学的三种基 本类型。 1.D [考查综合分析能力。联系下一句的意思, “创设密码和破译密码总是相伴而生 2016~2014 年各省市高考题(改编)

的” , 可以推断此处意思是 “只要有密码存在, 人们总是千方百计地进行破译” 。 故选 D 项。 ] 2.E [考查联系上下文的能力。依据接下来的举例可知,这里讲的是选取每个单词的

首字母这一方法来隐藏信息。因此答案为 E。] 3.G [考查运用语境进行推断的能力。前文已经介绍了一种设置密码的方式,这里又

介绍了另一种。故选 G。G 项中的 another 也是解题的关键标志词。]
23

4. F [考查联系上下文的能力。 空格前的 a code book 暗示答案可能为 F 项, 通过验证, 两句意思通顺自然,衔接紧密。故答案为 F。] 5.A [考查综合分析能力。由下文中的“also hard”二词可知答案非 A 莫属。]

Passage 2 【语篇导读】 这是一篇说明文。主要介绍的是如何做园艺,让美丽的花园给我们带来 美好的视觉享受。 1.F [本题考查联系上下文的能力。根据前面的 Have you ever visited a garden that seemed just right for you 可知,你是否参观过一个美丽的花园,再结合后面的 It starts with looking inside yourself 可知,故 F 项“你也可以把自己的花园弄得这么漂亮”符合语境。] 2. A [本题考查综合分析能力。 根据后面的 there are a number of other reasons that might

explain why you want to garden 可知,这一部分主要说明的是首先要弄清楚从事园艺的原因。 故 A 项与之相符。] 3.E [本题考查综合分析能力。前两句谈到有些人认为花园只是一些花花草草,有些

人关心的是少用水少用肥料的方法。本句应该仍然是人们对园艺的不同看法。故 E 项“还 有其他人只是喜欢在户外接触植物”与上下文一致。] 4.C [本题考查运用语境进行推断的能力。根据前面的 that’s not what’s important 可知,这里强调的是在园艺中对我们来说真正重要的是什么。故 C 项“重要的是我们搞园 艺的经历”符合上下文语境。] 5.G [本题考查综合分析能力。这里介绍的是自己弄一个花园,要回忆一下年轻时所

看到的那些花园,并把这些花园的优点写下来,然后制定计划并去践行。故 G 项与上下文 一致。] Passage 3 【语篇导读】 本文是一篇说明文, 主要讲述了吃鱼对人的好处以及挑选鱼和做鱼的方 法。 1.G [根据该空内容的前一句和后面的 but 可知该空内容应是吃鱼的好处,故判断 G

选项符合语境。] 2.D [根据后面的解释内容可以判断此句起到承上启下的作用,故判断 D 选项符合语 境。] 3.F [根据后面的解释内容可以判断此处应该填选鱼的方法,故 F 选项符合语境。]
24

4.A

[此句是对上文的一个总结,根据因果关系,故选 A 选项。]

5.B [根据空前内容可知此处应填做鱼的方法,故 B 选项符合语境。] Passage 4 【语篇导读】 本文为说明文。主要探讨了为什么某些人喜欢冒险,它们冒险的动机是 什么等。 1.F [根据空前面的“weigh the risk and the reward”可以看出和 F 项中的“weigh risks and rewards”对应,同时 F 项与空格前面的一句话之间是转折关系,句意衔接紧密,故选 F。] 2. C [根据空前面的 “better at hunting, fishing, or exploring” 可以看出和 C 项中的 “Being better at those things”相呼应。故选 C 项。] 3.A [空格前第二句中出现 character types 与 A 选项中的 character 相对应;空格前一

句中的 you 与选项中的 your 在人称上保持一致,空格前一句中动词 love 与 hate 和 A 选项 中的 depends on 保持对应,故选 A 项。] 4.E [空格前一句出现了 teenager years 与 E 选项当中的 this 相对,另外 E 选项当中 提到 move away from family into the bigger world 也是对空格前一句中的 teenager years 的解 释。故选 E 项。] 5.G [空格后一句中提及 pleasure 和 fear,是从正反两方面进行对比,对应 G 项中的

differently,再根据空格后一句中出现的 risk-seeker,brain,us 等词与选项 G 中的 nervous situation,our brains 相对应,故选 G 项。] Passage 5 【语篇导读】 这是一篇说明文。介绍了女性比男性寿命长的原因。 1.A [上下文过渡句。根据空后的“they can expect to live six or seven years more than

men”可知,这是对空格处作进一步的说明。] 2.G [上下文过渡句。空格前句说明女性比男性寿命长的原因在于“hormones”的不 同,接着对“hormones”作进一步的解释。] 3.D [上下文过渡句。空后三句主要讲述雌激素在抵抗疾病方面的作用。]

4.C [上下文过渡句。空后主要讲述基因与年老的关系。C 项中的 genes 与空后句中 的 genes 是原词复现。]

25

5.E

[细节支撑句。空前讲述了科学家们的两种不同观点,E 项中的“both of these

possibilities”指的就是这两种不同观点。] Passage 6 【语篇导读】 本文主要介绍了作者在大学体会到的五件重要的事情。 1. F [根据本段的句子 Nobody entering a university knows exactly what they want to study. If they tell you otherwise, they’re lying and will probably change what they want to purse within the first quarter of attendance.可知, 这段主要介绍了: 你的专业在大学一年级不重要。 故选 F。 ] 2.C [根据本段中的句子 In college, there are so many good chances for you to meet your expectations.可知,本段主要介绍了:机会会不断增加。故选 C。] 3.E [根据本段的句子 The relationships you develop now will probably be linked to the ones you value later, so be wise about the people who you invest yourself in.可知,这段主要介绍 了:对于在一起的人要理性一些。故选 E。] 4.B [根据本段的句子 Nothing good will happen when you are silent.可知,这段主要介 绍了:你说的话实际上非常重要。故选 B。] 5. A [根据本段的句子 It all begins here, by signing up to join an organization.可知, 这段

主要介绍了:参与一些学生的活动。故选 A。] Passage 7 (2015·新课标全国Ⅰ) Passage 7 【语篇导读】 这是一篇议论文。信任是来源于人们以往经历的一种非天生行为。但有 时它也会带来风险。 当我们失去对别人的信任时, 该如何重新获得呢?本文向前读者介绍了 几点实用的做法。 1.B [本题考查综合分析能力。前句讲的是信任是人们从过去的经历中学来的一种行

为。本空在此基础上做进一步的说明,即信任就是依赖某人。故答案选 B。] 2.E [本题考查联系上下文的能力。本段的主要内容是,人们由于遭受欺骗或受到误

导等而倍感受伤,不能忍受此类事情再次发生,从而就不再相信任何人。E 项中的 they 与 前句中的 people 相对应, 且与下句 “It's understandable.” 衔接自然, 文意相通。 故答案为 E。 ] 3.A [本题考查联系上下文的能力。后面一句是对空格的解释和说明。其中“Having confidence in yourself”与 A 项中的 trust yourself 意义相近。因此答案选 A。]

26

4.C

[本题考查综合分析能力。通读本段可知其大意是:一旦遭到背叛,你就成为客

观环境的受害者, 但作为一名受害者和以受害者的身份去生活是不同的。 所选答案应当包含 关键词 victim。由此可知答案为 C。] 5.G [本题考查运用语境进行推断的能力。本段的内容围绕主题句“ You didn't lose

everything.”展开。一旦失去了信任,就要将目光放在仍然拥有的一切上面,对生活中美好 的人或事心存感激。 通过这一次的经历, 给谅解和自身的成长提供足够的空间才是正确的做 法。因此答案为 G。另外,空格之后的 Instead 一词对解答本题有明显的提示作用。] Passage 8 【语篇导读】 这篇短文向读者介绍了马拉松训练之前要做的准备工作, 包括跑鞋的挑 选和注意事项,也给出了每日训练里程的建议。 1. C [本题考查综合分析能力。 马拉松训练需要精心准备, 且要按照循序渐进的原则增 加跑步里程。而空格之后的购买鞋子的事宜也是准备工作的一部分,需要提前做好。故答案 选 C。] 2. E [本题考查联系上下文的能力。由上句可知,找到合适的鞋子之后穿上几天,以确 认一下是否合适。E 项承接这一内容,若仍然感觉舒适,跑步时就可以穿上。] 3. A [本题考查联系上下文的能力。由“to take a day off to rest”可知,在第一周时,

要留出一天的休息时间。因此 A 项与语境相吻合。] 4. D [本题考查综合分析能力。前文谈论的是跑步里程的问题,选项 D 与此相对应。 关键词 a half 有助于锁定 D 项为正确答案。] 5. G [本题考查运用语境进行推断的能力。本段开始论述的是前两周的跑步里程,空

格前面一句说的是时间问题,而选项 G 中的 distance 和 time 恰好与这两个话题相关联。因 此答案为 G。] Passage 9 【语篇导读】 本文主要介绍了“白日梦”现象事实上有助于创造性思维的开发。 1.B [第一段具体列举“白日梦”在大众印象中的有哪些弊端。选项在文章前后句中

起到段内逻辑连接的作用。故选 B。] 2.C [本段话主要说明白日梦其实有很多好处,选项前后是顺承关系,故选 C。] 3.A [选项 A 中的“also helps”与空前一句中的“help”对应,且两句话主语形式统

一,都说的是进入空想的条件,故答案为 A 项。]
27

4.E

[本段主要谈如何避免空想。选项 E 中的 It 指代上句中的 Mindfulness,此时是对

上句内容的解释,故答案为 E 项。] 5.G [本选项中有逻辑词 therefore 可作为解题线索之一,空前主要讲了精彩的想法随 时都会出现,所以带一个笔记本或录音机以便随时记录是一个好主意。故选 G。] Passage 10 【语篇导读】 本文通过两个人的对话,告诉了我们减肥的方法,以及不减肥的后果。 1.C [考查对下文的总结概括能力。根据下文的 you could do more exercise.可知,上文

是询问该怎么做,故选择 C。] 2. A [考查对下文的总结概括能力。 根据下文的 Like cycling, or you could work out at the gym.可知,上文要求说话者举例说明, 故选择 A。] 3.B 我很忙。] 4.G [考查对下文的总结概括能力。根据上文的 you could change your diet.可知,应吃 [考查对下文的总结概括能力。根据上文的 I don't have time.可知,选择 B,意为

些健康食品, 如水果。] 5.E [考查对下文的总结概括能力。根据上文的 You mean no more hamburgers! Oh no!

可知如果不这样做,就只有买大号的衣服了。] Passage 11 1.G [通过整体把握,可以发现文章是“总分总”的结构,第一段与最后一段是开头

和总结, 而中间的段落便是作者提出的建议。 因此第一段末的句子应该起到统领下文各条建 议的作用,故答案是 G。] 2.D [本段的关键词是 the original source,作者建议要认真考虑研究的内容,并能检

测判断这些内容是否科学,故此处答案是 D,the original research 同 the original source 相对 应。] 3.F [本段与 misleading language“误导性的语言”相关,故答案是 F,要知道作者也 许会错误地传递信息,所以为了完全了解这些信息,要仔细阅读或者倾听。] 4.B [空格前提到的 advertisements 和 B 选项中的 an ad 是对应的。] 5.A [本段说朋友和家人可能也会提供很多的建议和想法,但是我们每个人都应该找

到适合自己的,故与选项 A 表达的意思是相同的,即要做出适合自己的决定。] Passage 12
28

【语篇导读】 本文讲述了如何帮孩子发展他们的技能。 1.D [根据“By helping them...what the future holds”可知这里叙述的是帮助孩子发展

其技能,所以上句应该是应该怎样帮助他们为将来的工作做好准备。故选 D。] 2.A [根据“What ingredients can we add to...and try them out”可知这里叙述的是做煎

饼时添加什么配料会更好,所以上句应该是鼓励孩子和你一起做饭。故选 A。] 3.C [根据“True creativity is the ability to...from it.”可知这里叙述的是根据现存事物 创造新事物。所以后面应该是我们可以提供给孩子机会使他们尝试创新。故选 C。] 4.F [根据下文“Why do you think...?”和“Can you tell how...?”以及“If someone were...?”可知这里是问孩子怎样判断人的情感,所以上文应该是我们在真实生活中以及在 听故事时要问这样的问题。故选 F。] 5.G [根据下文“There are many ways to express...”可知这里叙述的是有许多方法可

以表达自己的想法和观点, 所以上文应该是用一种有意义的方式交流观点和想法是非常珍贵 的技能,故选 G。] Passage 13 【语篇导读】 这是一则谈论衣着的小对话。 1.A [由上面的问句及后面的答语可知 A 为正确答案。]

2.F [下面的“I mean...”明显暗示出答案。] 3.E [女孩子喜欢赶时髦,E 项与上一句衔接自然。] 4.B [根据后面一句可知此处意为“没问题” 。] 5.G [别人爽快答应帮助自己,应向对方表示感谢才符合交际习惯。]

Passage 14 1.B [从空的下一句 Experts advise parents to bring babies 6 to 12 months of age to the doctor for a careful check.可以看出视力应从娃娃抓起。] 2.C [本段内容是说戴太阳镜防止紫外线伤害眼睛的问题。无论在什么季节,戴太阳

镜十分重要,他们可以保护你的眼睛,和上句为承接关系,因此选 C。] 3.G [上句提到:三分之二的美国人每天使用电脑或其他电子产品的时间多达七个小

时,下一句应自然是:这种频繁的用眼运动增加了视力疲劳的风险,G 项为最佳答案。] 4.A 项正确。]
29

[本题应是本段的中心句。从下文提及的健康饮食,多吃水果、蔬菜可以推知 A

5.F [本段讲的是正确配戴隐形眼镜的问题。要听从医生建议,恰当配戴,否则,也 许会有红眼病,眼疼或者更加严重的眼部疾病,故 F 正确。] B组 Passage 1 【语篇导读】 本文主要讲了牙买加跑步运动员跑步快的原因。 1.D [根据后文内容可以推断出跑步使得牙买加人的生活发生了变化,所以选 D 项。] 2016~2015 模拟精选题

2. E [根据前后文内容, 空前讲 “they are sent to track and field clubs” , 空后讲 “At school track meets crowd...” ,由此可以推断出此处选 E 项。] 3.A [根据后一段中“Another reason”可知前文讲的是其中的一种原因,再结合前文

内容就可以推断出此处选 A 项。] 4.C [根据后文内容可知这一段讲的是牙买加运动员身体的特征,以及后文中“...they

have a special gene that makes them faster than the others” 。由这两点可推出此处应选 C 项。] 5.G [这一段主要讲了研究人员认为基因对于牙买加运动员在跑步这一方面有一定的

影响,所以此处选的也应与基因有关,所以选 G 项。] Passage 2 【语篇导读】 文章给我们介绍了智能手机一些我们不太了解的新功能, 如用于预报天 气、监测盗伐、医疗实验、驾车定位等。 1.B [考查对上下文的理解和推理判断能力。本段讲述了手机功能的发展,功能越来

越多,但还有一些我们不知道的功能。B 项承上启下,引出更多功能,故选 B。] 2.E [考查对上下文的理解和推理判断能力。本段主要讲手机预报天气的功能,E 项 涉及到预报天气并形成气象网络,符合本段意思,故选 E。] 3.A [考查对上下文的理解和推理判断能力。本段主要讲手机能监测盗伐树木功能,

本句讲了盗伐热带雨林的严重性,A 项符合文意,故选 A。] 4. F [考查对上下文的理解和推理判断能力。本段主要讲手机在医疗方面的应用,F

项与此相符,故选 F。] 5.G [考查对上下文的理解和推理判断能力。本段讲智能手机的驾车功能、定位功能, G 项符合文意,故选 G。] Passage 3 1.B [根据前后句的内容,并结合各个选项的句子的意思,可知选 B。]
30

2.A

[本题主要是讲述在一个家庭里面打工的,关键词是 house,结合各个选项的句

子的意思,可知本题要选 A。] 3.D [根据本空格后所讲述的在网上有广告等内容,可知此处讲述的是有很多这样的

工作机会。故 D 选项与此相符。] 4.G [本段主要讲述的是去旅游的一些基本的条件和必需物品,结合各个选项的句子

的意思,因此可马上选到答案 G。] 5.C 知选 C。] Passage 4 1.D [考查对上下文语境的理解。空后列出几种护理耳朵的方法,这里选 D(这篇文章 [根据本空格后一句的关键词 many different countries,结合各个选项的意思,可

会告诉你怎样护理你的耳朵。)与上下文一致。] 2.G [考查对上下文语境的理解。空前的意思是;不要把任何东西放进耳道里,包括

棉签。所以这里选 G。(你的耳道非常狭窄,一根棉签都可能会伤了它。)与上下文一致。] 3.A [考查对上下文语境的理解。空后的意思是:如果你发现你有太多耳垢,可以向

耳道中滴几滴耳垢清除剂。所以这里选 A。(大部分人不需要清除耳朵中的耳垢。)与上下文 一致。] 4.E [考查对上下文语境的理解。 空后的意思是:注意不要把 MP3 播放器的声音调 太大,特别是使用耳机时。所以这里选 E。(把声音调小。)与上下文一致。] 5.C [考查对上下文语境的理解。空前的意思是:如果你遭受忽然的听力损伤或者头

脑中有大的噪音,那么要去看医生。所以这里选 C。(这些可能是需要治疗的严重疾病的症 状。)与上下文一致。] Passage 5 1.F [考查上下文的理解判断能力。 前句提到进入高年级压力会加大, 且根据后句后意: 答案如下,可知 F 项正确。但是你究竟怎样才能减少压力呢?] 2.C [考查上下文的理解判断能力。后句提到要根据具体情况调整方法,故可知解决

压力时要有备用的方法。故选 C。] 3.E [考查上下文的理解判断能力。后句提到你需要有个时候独处,故可得知 E 项正 确。]

31

4. A [考查上下文的理解判断能力。 根据后句 you may want to try speaking to your school counselor(顾问)可知本段主要是建议寻求专家的建议。故选 A。] 5.G [考查上下文的理解判断能力。后句句意:你一定会感到轻松。故可推知 G 项正 确。G 项意为:评估什么任务和活动最重要,把其它的舍弃。] Passage 6 【语篇导读】 本文是一篇说明文,主要说明拥有兴趣爱好的益处。 1.E [上下文过渡句。本选项承接上一句来说明兴趣爱好有社交及健康方面的益处,

为下文的展开做了铺垫,同时起到点明文章主旨的作用,所以选 E。] 2.D [细节支撑句。本段的主题句为“Hobbies are praised as a key to stress reduction” 。

下文是为主题句服务的。 结合上下文可知本选项接着上一句来说明专注于喜欢的事物可以让 人心情平静,并为下一句说明心情平静的好处做了铺垫,所以选 D。] 3.B [段落主旨句。根据空格后的内容可知,本段主要说明了兴趣爱好可以给人们提

供一种成就感,所以选 B。空格下一句中的 satisfaction 和 achieved 为解题关键。] 4.F [细节支撑句。本选项对主旨句展开说明,说明拥有某种爱好增加了和志趣相投 的人交流互动的机会,所以此处选 F。] 5.C [细节支撑句。空白前一句说到年轻时爱好网球有一天可能会成为职业网球运动

员。由选项后面的举例可知一些兴趣爱好会影响到你生活的其他方面,所以选 C。] Passage 7 1.G [ 本 句 为 段 中 衔 接 。 由 下 文 中 Watermelon is also rich in dietary fiber and

potassium(钾).可知 G 最符合语境。] 2.A [段中句。It 指代前文 Vitamin B6,关键下文 brain 可知 A 符合语境。]

3.F [段首句。由标题中的关键词 water content 可知 F 符合语境。] 4.D [段中句。关键词 eyes 提示 D 符合语境。]

5.C [标题句。总结下段可知本段内容为吃西瓜有益于减肥。] Passage 8 【语篇导读】 本文中作者主要介绍了如何处理生活中遇到的问题,比如,要取得别人 的帮助,要有信心,碰到问题不要灰心泄气等。 1. D [根据第一段 you’ ll have to stand up and say—problem, I don’ t want you in my life.

和第二段 Problems with friends,parents,girlfriends,husbands,and children—the list goes on.
32

可知,问题伴随一个人的一生,D 项“当然,自从我们出生的那一刻起,我们就在和麻烦作 斗争”起到了衔接上下文的作用,故选 D。] 2.A [根据本段中 What most of us think is that our problem can be understood only by us

and that no talking is going to help.(大多数人都会认为,自己的问题只有自己能够解决,说出 来也没有用。)而 A 项内容是强调把问题说出来能够释放内心积压的消极情绪,表示一种转 折,选 A。] 3.F [ 本段的建议是人们可以通过写日记来排解内心的紧张,而 F 选项 Having a

personal diary can also be of huge help if you don’t want a real person to talk with.内容符合语 境,而且 diary 是信息词。] 4.G [本段强调的是无论何时都不要失去信念和希望,而 G 选项 With faith and hope,

you can rebuild everything that you lose 也是告诫人们只要有信念和希望,就能重建生活。] 5.C [本段讲的是自己遇到的问题不会比他人的严重。而 C 项“告诉自己:他们都能

把问题解决掉,自己为什么不能?”符合语境。] Passage 9 【语篇导读】 本文是一篇说明文, 主要介绍的是在大众面前演讲是一门科学也是一门 艺术,为了达到良好的演讲效果需要注意的一些问题。 1.D [考查句际关系。根据前一句 The power of public speaking is a key leadership skill. 和 D 项“公众演讲是一门科学也是一门艺术”相符。] 2.G [考查句际关系。根据关键词 have confidence in your ability 可知,此处“相信自

己”符合语境。] 3.F [考查主题句。根据后面的 Have a clear understanding about your audience...可知, 本段谈论的是“理解观众” 。] 4. E [考查句际关系。 根据主题句 Get your facts straight.和后面的 Don’ t lie and pretend to know something you do not.可知, “不要站在那里说: 我认为这样或我不清楚” , 符合语境。 ] 5.B [考查句际关系。根据关键词 practice your speech 再结合段意可知,你学习且实 践的越多,你的演讲艺术就会越高。]

33


推荐相关:

2017版《三年高考两年模拟》英语汇编专题精选:专题十一...

2017版《三年高考两年模拟》英语汇编专题精选:专题十一 状语从句_高三英语_英语_...5. (2016· 全国Ⅲ, 七选五)When you have bought a fish and arrive home...


2017版《三年高考两年模拟》英语汇编专题精选:专题二 ...

2017版《三年高考两年模拟》英语汇编专题精选:专题二 代词 Word版含解析_英语_...4.(2016· 四川,七选五)Both men and women are living longer these days ...


2017版《三年高考两年模拟》英语汇编专题精选:专题十 ...

2017版《三年高考两年模拟》英语汇编专题精选:专题十 名词性从句_高三英语_英语_...8.(2016· 四川,七选五)Scientists are still not exactly sure ___genes influ...


2017版《三年高考两年模拟》英语汇编专题精选:专题十六...

暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档2017版《三年高考两年模拟》英语汇编专题精选:专题十六 语法填空_英语_高中教育_教育专区。A组 2016~2014 年各省市高考题(改编...


2017版《三年高考两年模拟》英语汇编专题精选:专题十二...

暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档2017版《三年高考两年模拟》英语汇编专题精选:专题十二 特殊句式_高三英语_英语_高中教育_教育专区。A组 2016~2014 年各省市高...


2017版《三年高考两年模拟》英语汇编专题精选:专题八 ...

暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档2017版《三年高考两年模拟》英语汇编专题精选:专题八 情态动词和虚拟语气_高三英语_英语_高中教育_教育专区。A组 2016~2014 年...


2017版《三年高考两年模拟》物理汇编专题:专题一 质点...

暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档2017版《三年高考两年模拟》物理汇编专题:专题一 质点的直线运动_理化生_高中教育_教育专区。专题一 质点的直线运动 A 组 三年...


2017版《三年高考两年模拟》英语汇编专题精选:专题六 ...

暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档2017版《三年高考两年模拟》英语汇编专题精选:专题六 动词的时态和语态_高三英语_英语_高中教育_教育专区。A组 centre. 2016~...


2017版《三年高考两年模拟》英语汇编专题精选:专题十五...

暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档2017版《三年高考两年模拟》英语汇编专题精选:专题十五 完形填空_高三英语_英语_高中教育_教育专区。A组考点一 记叙文 2016~20...


2017版《三年高考两年模拟》物理汇编专题:专题7 静电场

暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档2017版《三年高考两年模拟》物理汇编专题:专题7 静电场_理化生_高中教育_教育专区。专题七 静电场 A 组 三年高考真题(2016~...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 学霸学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com