Unit 1 Section Ⅰ
根据每一组的提示词,完成或者翻译句子。 1.survive 1)A lot of small companies are fighting for 2)我们需要空气来生存。 答案:1)survival 2.design 1)The tool was 2)We need air to survive.
Warming Up,Pre-reading,Reading & Comprehending
by my friend,Mike.
2)This kind of computer is designed to play computer games. his store now.
1)Tom and his friends 2)房间里装饰了鲜花。
答案:1)are decorating 2)The room is decorated with fresh flowers. 运用所学单词或短语造句。 4.at war
答案:The two countries are at war now. 5.remove
答案:The boy removed his wet clothes. 6.take apart
答案:Can you help me take apart the radio?
阅读下列句子,说出黑体词的含义。 1.—Where is Mr Smith? —He is at reception. 含义: 答案:接待处 2.The girl likes the honey bought from the store. 含义: 答案:蜂蜜 3.—I hear that the former US president visited our country. —That’s right. 含义: 答案:以前的;从前的 4.The local students like to talk in Chinese. 含义: 答案:当地的 5.—Which toy do you like best? —The wooden one. 含义: 答案:木制的
in search of belong to in return less than be worth without doubt by design at war just to annoy me. the Third World. the murderer. 1.She sometimes does things 答案:by design 2.China is a country 答案:belonging to 3.The police published information on the Internet 答案:in search of 4.My wife bought me a gold watch on my birthday.I will give her a diamond ring on her birthday 答案:in return 5.This meeting has been, 答案:without doubt 6.I paid $50 for the MP4,but he thought it 答案:was worth 7.She looks very tall,but in fact,she is 答案:less than 1.65 metres. $5 at most. ,one of the most useful we have had so far. .
8.In the 1930s,the two countries were 答案:at war
and his father was fighting at the front.
1.Once heated,the amber can be made into any shape. Once 答案:it is heated 2.It took a team of the country’s artists about ten years to make it. A team of the country’s artists 答案:spent;in making 3.I don’t know what he is doing.I don’t care,either. I don’t know what he is doing, 答案:nor do 4.This dictionary is very useful in our English study. This dictionary is 答案:of great use 5.The boy went into the kitchen to look for a drink. The boy went into the kitchen 答案:in search of a drink. in our English study. I care. about ten years it. ,the amber can be made into any shape.
1. 导学号 02000004She has done some worthwhile things during the summer vacation,and she is worthy of 答案:being praised 2.There is still some doubt there is no doubt 答案:whether;that 3.China is at the best time 答案:when 4.Claire had her luggage 答案:checked 5.—Are you free after school? —Sorry.I’ve planned to treat a friend to dinner 答案:in 6. 导学号 02000005If you want to be a creative writer,you have to form your own style writing. 答案:of 7.Your desk is crowded with too many unnecessary things.Some of them should (remove). 答案:be removed return for his help. (check) an hour before her plane left. economy is developing. they will go to America for their holidays this week,but they will go there on May Day. (praise).
8.Old as she was,she still 答案:fancied 9.They were walking around the town 答案:in
(fancy) herself to be young and beautiful. search of a place for the party. (rarely) for him to be late.
10.My brother is always going to school early.It is 答案:rare 11.We won no less 答案:than 12.Do you know who this new car belongs 答案:to ? $500 in a competition.
答案:This kind of toy is designed for children. 2.这儿的房子不值得买。(worth)
答案:The houses here are not worth buying. 3.请为我的叔叔挑选一件衬衫。(select)
答案:Please select a shirt for my uncle. 4.当我看到他的作业时,我感到很惊讶。(amaze)
答案:I was amazed when I saw his homework. 5.没有人在这次飞机事故中幸存下来。(survive)
答案:No one survived the plane/air accident. 6.科学家们正在寻找一种新的方法。(in search of)
答案:The scientists are in search of a new way/method. 7.你能想象在这样的公司工作吗?(fancy)
答案:Can you fancy working in such a company? 8.他们经常起争执。(at war) 答案:They are often at war. 9.我是那个足球俱乐部的会员。(belong) 答案:I belong to that football club. 10.作为回报,我决定给他一本关于如何学习英语的书籍。(in return)
答案:In return,I (have)decided to give him a book on how to learn English.
The Taj Mahal(泰姬陵) is a love story,a sad and beautiful one.If it didn’t exist,we would easily imagine that the story of its construction was simply a fairy tale.Three hundred years ago,there lived an Indian emperor called Shah Jahan.His wife was a beautiful and bright woman whom he loved greatly.Her title was Mumtaz Mahal:its shortened form Taj Mahal,means “pride of the palace”.In the year 1630 this beloved wife of the emperor died.He was so broken-hearted that he thought of giving up his throne.He decided out of his love for his wife to build her the most beautiful tomb that had ever been seen. He invited the best artists and architects from India,Turkey,Persia and Arabia and finally,the design was completed.It took more than twenty thousand men working over a period of 18 years to build the Taj Mahal,one of the most beautiful buildings in the world. The building itself stands on a marble platform,29 metres square and 6-7 metres high.Towers rise from each of the four corners.The Taj itself soars another 61 metres into the air.It is an eight-sided building made of white marble. The emperor planned to build an identical tomb of black marble for himself on the other side of the river connected by a silver bridge.However his son put him into a prison in the palace before he could finish,and for the rest of his life,he could only gaze across river at the tomb of his beloved wife. 1.The whole passage tells us about A.a beautiful fairy tale B.the story of the Taj Mahal C.white and black marble tombs made for two emperors D.the love story of emperor Shah Jahan and his wife 答案:B 解析:主旨大意题。本文主要向读者介绍历史古迹泰姬陵。 2.We know from the text that . A.the Taj Mahal was completed quickly B.only experts took part in the building work .
C.the Taj Mahal is a magnificent building for a king D.the Taj Mahal is a tomb for the emperor’s beloved wife 答案:D 解析:细节理解题。由第一段最后一句可知,泰姬陵是一座坟墓。 3.The emperor’s own tomb was designed to be A.61 metres high 答案:C 解析:细节理解题。由最后一段第一句可以得出答案。 4.The text tells us that the emperor A.died soon after Taj Mahal died B.was killed by his son C.was beloved by his people D.died after 1648 答案:D 解析:推理判断题。由第一段可知泰姬死于 1630 年,由第二段可知泰姬陵于 18 年后建成。此时 皇帝还没有死,由此推出选 D 项。 . B.eight-sided C.black-coloured D.white-coloured .