tceic.com
简单学习网 让学习变简单
当前位置:首页 >> 英语 >>

湖北省文理学院附属中学2015-2016学年高二英语3月月考试题


2016 年 3 月湖北文理学院附属中学月考试题 高二英语
一、听力部分

1

第Ⅰ卷 (选择题 共 60 分) Ⅰ.阅读理解(共两节;满分 40 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) A When her five daughters were young, Helene An always tol

d them that there was strength in unity(团结). To show this, she held up one chopstick, representing one person. Then she easily broke it into two pieces. Next, she tied several chopsticks together, representing a family. She showed the girls it was hard to break the tied chopsticks. This lesson about family unity stayed with the daughters as they grew up. Helene An and her family own a large restaurant business in California. However, when Helene and her husband Danny left their home in Vietnam in 1975, they didn't have much money. They moved their family to San Francisco. There they joined Danny's mother, Diana, who owned a small Italian sandwich shop . Soon afterwards, Helene and Diana changed the sandwich shop into a small Vietnamese restaurant. The five

2

daughters helped in the restaurant when they were young. However, Helene did not want her daughters to always work in the family business because she thought it was too hard. Eventually the girls all graduated from college and went away to work for themselves, but one by one, t he daughters returned to work in the family business. They opened new restaurants in San Francisco and Los Angeles. Even though family members sometimes disagreed with each other, they worked together to make the business successful. Daughter Elizabeth explains, “Our mother taught us that to succeed we must have unity, and to have unity we must have peace. Without the strength of the family, there is no business.” Their expanding business became a large corporation in 1996, with three generations of Ans working together. Now the Ans' corporation makes more than $20 million each year. Although they began with a small restaurant, they had big dreams, and they worked together. Now they are a big success. 21. Helene tied several chopsticks together to show ________. A. the strength of family unity B. the difficulty of growing up C. the advantage of chopsticks D. the best way of giving a lesson 22. We can learn from Paragraph 2 that the An family ________. A. started a business in 1975 B. left Vietnam without much money C. bought a restaurant in San Francisco D. opened a sandwich shop in Los Angeles 23 What can we infer about the An daughters? A. They did not finish their college education. B. They could not bear to work in the family business. C. They were influenced by what Helene taught them. D. They were troubled by disagreement among family members. 24. Which of the following can be the best title for the passage? A. How to run a corporation B. Strength comes from peace C. How to achieve a big dream D. Family unity builds success B The boy made it! One Sunday, Nicholas, a teenager, went skiing at Sugarloaf Mountain in Maine. In the early afternoon, when he was planning to go home, a fierce snowstorm swept into the area. Unable to see far, he accidentally turned off the path. Before he knew it, Nicholas was lost, all alone! He didn't have food, water, a phone, or other supplies. He was getting colder by the minute. Nicholas had no idea where he was. He tried not to panic. He thought about all of the survival shows he had watched on TV. It was time to put the tips he had learned to use. He decided to stop skiing. There was a better chance of someone finding him if he stayed put. The first thing he did was to find shelter from the freezing wind and snow. If he didn't, his body temperature would get very low, which could quickly kill him. Using his skis, Nicholas built a snow cave. He gathered a huge mass of snow and

3

dug out a hole in the middle. Then he piled branches on top o f himself, like a blanket, to stay as warm as he could. By that evening, Nicholas was really hungry. He ate snow and drank water from a nearby stream so that his body wouldn't lose too much water. Not knowing how much longer he could last, Nicholas did the only thing he could—he huddled(蜷缩) in his cave and slept. The next day, Nicholas went out to look for help, but he couldn't find anyone. He followed his tracks and returned to the snow cave, because without shelter, he could die that night. On Tuesday, Nicholas went out again to find help. He had walked f or about a mile when a volunteer searcher found him. After two days stuck in the snow, Nicholas was saved. Nicholas might not have survived this snowstorm had it not been for TV. He had often watched Grylls' survival show Man vs. Wild. That's where he learned the tips that saved his life. In each episode(一期节目) of Man vs. Wild, Grylls is abandoned in a wild area and has to find his way out. When Grylls heard about Nicholas' amazing deeds, he was super impressed that Nicholas had made it since he knew better than anyone how hard Nicholas had to work to stay alive. 25.What happe ned to Nicholas one Sunday afternoon? A.He got lost. B He broke his skis. C.He hurt his eyes. D.He caught a cold. 26.How did Nicholas keep himself warm? A.He found a shelter. B.He lighted some branches. C.He kept on skiing. D.He built a snow cave. 27.On Tuesday, Nicholas ________. A.returned to his shelter safely B.was saved by a searcher C.got stuck in the snow D.stayed where he was 28.Nicholas left Grylls a very deep impression because he ________. A.did the right things in the dangerous situation B.watched Grylls' TV programme regularly C.created some tips for survival D.was very hard?working C Have your parents ever inspected your room to see if you cleaned it properly? Imagine having your entire house, garage, and yard inspected at any time—with no warning. Inspections were a regular part of lighthouse (灯塔) living, and a keeper's reputation depended on the results. A few times each year, an inspector arrived to look over the entire light station. The inspections were supposed to be a surprise, but keepers sometimes had advance notice. Once lighthouses had telephones, keepers would call each other to warn that the inspector was approaching. After boats began flying special flags noting the inspector was aboard, the keeper's family made it a game to see who could notice the boat first. As soon as someone spotted the boat, everyone would do last?minute tidying and change into fancy clothes. The keeper then scurried to put on his dress uniform and cap. Children of keepers remember inspectors wearing white gloves to run their fingers over door frames and windowsills looking for dust.

4

Despite the serious nature of inspections, they resulted in some funny moments. Betty Byrnes remembered when her mother did not have time to wash all the dishes before an inspection. At the time, people did not have dishwashers in their homes. In an effort to clean up quickly, Mrs Byrnes tossed all the dishes into a big bread pan, covered them with a cloth, and stuck them in the oven. If the inspector opened the oven door, it would look like bread was baking. He never did. One day, Glenn Furst's mother put oil on the kitchen fl oor just before the inspector entered their house. Like floor wax, the oil made the floors shiny and helped protect the wood. This time, though, she used a little too much oil. When the inspector extended his hand to greet Glenn's mother, he slipped on the freshly oiled surface. “He came across that floor waving his arms like a young bird attempting its first flight,” Glenn later wrote. After he steadied himself, he shook Glenn's mother's hand, and the inspection continued as though nothing had happened. 29. What does Paragraph 1 tell us about the inspection at the light station? A. It was carried out once a year. B. It was often announced in advance. C. It was important for the keeper's fame. D. It was focused on the garage and yard. 30 The family began making preparations immediately after ________. A. one of the members saw the boat B. a warning call reached the lighthouse C. the keeper put on the dress uniform and cap D. the inspector flew special flags in the distance 31. Mrs Byrnes put the dishes in the oven because this would ________. A. result in some fun B. speed up washing them C. make her home look tidy D. be a demand from the inspector 32 If the inspector had opened the oven door, he would have seen ________. A. an empty pan B. many clean dishes C. pieces of baked bread D. a cloth covering something D My colour television has given me nothing but a headache. I was able to buy it a little over a year ago because I had my relatives give me money for my birthday instead of a lot of clothes that wouldn't fit. I let a salesclerk fool me into buying a discontinued model. I realized this a day later, when I saw newspaper advertisements for the set at seventy?five dollars less than I had paid. The set worked so beautifully when I first got it home that I would keep it on until stations signed off for the night. Fortunately, I didn't get any channels showi ng all?night movies or I would never have gotten to bed. Then I started developing a problem with the set that involved static(静电) noise. For some reason,when certain shows switched into a commercial, a loud noise would sound for a few seconds. Gradually,this noise began to appear during a show, and to get rid of it,I had to change to another channel and then change it back. Sometimes this technique would not work,and I had to pick up the set and shake it to remove the sound. I actually began to build up my arm muscles(肌肉) shaking my set. When neither of these methods removed the static noise,I would sit helplessly

5

and wait for the noise to go away. At last I ended up hitting the set with my fist, and it stopped working altogether. My trip to the repair shop cost me $62, and the set is working well now,but I keep expecting more trouble. 33.Why did the author say he was fooled into buying the TV set? A.He got an older model than he had expected. B.He couldn't return it when it was broken. C.He could have bought it at a lower price. D.He failed to find any mov ie shows on it. 34. Which of the following can best replace the phrase “signed off” in Paragraph 1? A.ended all their programmes B.provided fewer channels C.changed to commercials D.showed all?night movies 35.How did the author finally get his TV set working again? A.By shaking and hitting it. B.By turning it on and off. C.By switching channels. D.By having it repaired. 第二节(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余 选项。 Different cultures The cultures of the East and the West really distinguish each other a lot.36.________ The origin of the Eastern cultures is mainly from two countries: China and India. Both of the two cultures are deve loped by rivers—the Yellow River in China and the Indus River in India. 37.________ When the two mother rivers gave birth to the Eastern culture, another famous culture was brought up on the Mesopotamian Plain—the Mesopotamian Civilization. This civilization later on developed into the cultures of Ancient Greece and Ancient Rome.38.________ Like the Chinese culture, the European culture als o crossed waters. When the British settled down in America, their culture went with them over the Atlantic Ocean. So the American culture doesn't distinguish from the European culture a lot. 39.________ Take the language system for example. In the East, most languages belong to the pictographic language while the Western languages are mostly based on the Latin system. Other causes like human race difference counts as well. But what's more, due to the far distance and the steep, areas between the East and West, the two cultures seldom communicate until recent centuries. So they grew up totally in their own ways with almost no interference(干扰) from the other. These differences are everywhere. 40.________ But different cultures make the world of 21st century more colourful. The cultural gap should not be the obstacle (障碍) to the civilization of human being. It ought to be the motivation of our going farther. A.Let us work together to keep a variety of culture. B.One important thing is to learn about other cultures.

6

C.And these two are well known as the base of the European culture. D.At the same time, some other differences add to the cultural differences. E.This is because the culture systems are two separate systems on the whole. F.They helped the two cultures develop for centuries and form their own styles. G.They are obvious and affect people's ways of thinking and their views of the world. Ⅱ.完形填空(共 20 小题;每小题 1 分,满分 20 分) A welcome gift Dario and his mother loved their new apartment. The living room was large enough for their piano. That night, the two of them __41__ side by side at the piano. They played jazz music to celebrate their new home. The loud __42__ filled the room and made them feel very happy. The next morning, _43__, their happiness disappeared. Someone had left a __44__ under their door during the night. One of their neighbours had written to complain(抱 怨) about the sound of the piano. Dario's mother asked the building superintendent(管 理员) if he knew anything about it. But he said that they were all __45__ people and he couldn't imagine any of them had done that. Later that morning, Dario suggested that they write a le tter to their __46__ and apologize for their playing. “Maybe we could go and __47__ everyone in person,” his mother said. “What if we invited them to come here for a __48__ instead?” Dario asked. They both loved the __49__. Over the next few days, they sent out invitations and prepared desser ts __50__ their guests. They decorated the apartment with streamers(彩带) and party lights. Finally, the day of the party __51__. Some guests brought presents. Others brought flowers. Some even brought desserts to __52__. One woman, Mrs Gilbert, __53__ Dario's mother with a book of piano music by Chopin. “I heard you playing the other night, ” she said. “The sounds woke me out of bed. I __54__ that you might play like this every night. So I wrote a short note. I hope you don't think I disliked the playing.” Dario's mother smiled at Mrs Gilbert. “I think maybe we __55__ you an apology, ” she said. “I didn't __56_ how late it was when we were playing. Maybe we should play some quieter music at night.” “You play, you play!” Mrs Gilbert said. “I like what you play! Just not so loud at night.” She pointed to the book she had given them. “These songs are not such __57__ music.” “These songs are beautiful music,” Dario's mother said. “We will be _58__ to play them in the evening.” “And we won't play so loud or late!” Dario said. He was already looking forward to __59__ the new music. More than that, however, he was happy to see the big smile on his mother's face. It gave him a feeling of __60__ and made him feel that they were home a t last. 41. A.sat B.stood C.lay D.walked 42. A.voice B.ring C.music D.cry

7

B.however C.otherwise D.instead B.poster C.bill D.report B.rich C.lucky D.nice B.friends C.relatives D.audiences B.instruct C.question D.visit B.concert C.show D.play B.idea C.performance D.action B.with C.for D.from B.arrived C.passed D.finished B.sell C.share D.advertise B.presented C.helped D.served B.admitted C.agreed D.worried B.send C.offer D.owe B.remember C.understand D.accept B.strange C.funny D.loud B.sorry C.happy D.afraid B.practising C.recording D.writing B.freedom C.warmth D.sympathy 第Ⅱ卷 (非选择题 共 40 分) Ⅲ.语法填空(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1 个单词)或 括号内单词的正确形式。 Student A:It's so hard for me 61.________ (learn) English. Why is it so easy for you? Student B : I don't know you were having problems. Maybe it's easier for me 62.________ I have already spoken two languages. But also I really work at it. Student A:Well,I always do my homework and go to classes. What else 63.________ you think would help? Student B:You might try to read newspapers. And I always talk to Americans whe n I get 64.________ chance, 65. ________ sometimes it's hard. Student A:But,how do you meet Americans?I rarely know other foreign students. Student B:How about sitting next 66.__ _ an American at lunch,or have you ever thought of 67.__ __ (ask) someone over to your house for dinner? Student A:Those are good ideas. But I'm a little shy 68.__ ___ (speak) English. Student B:You won't learn 69.________ you try to speak. If I 70.___ _ (be) you, I'd talk to my English teacher. He/She might have some good ideas.

43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 50. 51. 52. 53. 54. 55. 56. 57. 58. 59. 60.

A.therefore A.note A.proud A.neighbours A.blame A.party A.experience A.to A.continued A.order A.treated A.promised A.give A.realize A.sweet A.brave A.changing A.equality

Ⅳ.短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 假定英语课上老 师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中

8

共有 10 处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下画一横线(__),并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及修改均仅限一词; 2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 My soccer coach retired in last week. I wanted to do anything special for him at his retirement party. My mum makes the better biscuits in the world,so I decide to ask her for help. Mum taught me some basic step of baking. I insisted on doing most of the baking myself. I thought the biscuits were really well. My only mistake was that I dropped some on the floor after I was packing them up. At a party, my coach,with a biscuit in his mouth, asked surprisingly who made them and joked,“I might have to retire again next year just get some more of these biscuits.” My favourite picture at the party is of my coach and me enjoy the biscuits with happy laughter! Ⅴ.书面表达(满分 20 分) 假定你是李华, 你校英文报“外国文化”栏目拟刊登介绍美国节日风俗和中学生生活的 短文。请给美国朋友彼得写信约稿,要点如下: 1.栏目介绍; 2.稿件内容; 3.稿件长度:约 400 词; 4.交稿日期:6 月 28 日前。 注意: 1.词数 100 左右; 2.可以适当增加细节,以使行文连贯; 3.开头语已为你写好。 Dear Peter, I'd like to ask you to write an article for our school's English newspaper.

9

A 【要点综述】 “一根筷子易折断,一捆筷子抱成团” ,这就是团结的力量。来自越南的 An 家族正是靠着团结一心,在美国成就了一番大事业。 21. A 细节理解题。 根据第一段的内容, 特别是“This lesson about family unity?” 可知,妈妈这样做是要告诉孩子们团结的力量。故选 A。 22. B 细节理解题。由第二段中的“?they didn't have much money.”可知他们 离开越南时,没有很多钱。故答案为 B。 23. C 推 理判 断题 。由 第三 段中 的 “Even though family members sometimes disagreed with each other, they worked together to make the business successful.” 和 Daughter Elizabeth 说的话可知,这五个女儿没有忘记妈妈的教诲,团结一心,把生意 越做越大。 24 D 主旨大意题。文章通过讲述来自越南的 An 家族靠着三代人团结一心,在美国 成就了一番大事业的故事告诉我们:团结就是力量。D 项最能概括文章大意。 B 【要点综述】 本文讲述了 Nicholas 在山上滑雪时突遇暴风雪被困迷了路, 他是如何运 用从电视节目中所学的逃生技巧,在雪中生存并获救的故事。 25 A 细节理解题。根据第一段中的“Before he knew it, Nicholas was lost, all alone!”可知,一个周日的下午, Nicholas 去滑雪时迷路了。 26. D 细节理解题。根据第四段中的 built a snow cave 和“?to stay as warm as he could.”可知,他是通过搭建雪洞保暖的。 27. B 细节理解题。根据第六段中的“He had walked for about a mile when a volunteer searcher found him. After two days stuck in the snow, Nicholas was saved.” 可知,他最终被志愿搜救者救了。 28. A 推理判断题。根据最后一段 Grylls 对 Nicholas 出色表现的认可,可以推断 Nicholas 把电视上 Grylls 展示的生存技巧发挥到极致才得以幸存。 C 【要点综述】 文章讲述了视察员视察灯塔卫生情况的故事。 29. C 细节理解题。根据文章第一段的“?and a keeper's reputation depended on the results.”可知,检查的结果对于看守人的名誉非常重要。 30. A 细节理解题。根据文章第二段第三句“As soon as someone spotted the boat, everyone would do last?minute tidying and change into fancy clothes.”可知,一名 家庭成员看见船,这一家人就立刻开始准备。 31. C 细节理解题。文章第三段提到 Mrs Byrnes 没有足够的时间洗碗,因此把这些脏 碗放在平底锅里,用布盖上,可以快速达到看起来整洁的效果。 32. D 细节理解题。文章第三段提到 Mrs Byrnes 把脏碗放在锅里,用布盖上,然后把 这些餐具放进烤箱里,因此可知如果检查者打开烤 箱门,就会发现布覆盖着一些东西。 D 【要点综述】 本文主要介绍了作者认为自己受到了售货员的欺骗,购买了一台彩电, 它不但价格昂贵,而且还出现了静电噪声。虽然作者采取各种措施消除这种噪声,但是都没 有效果。最后作者花了几乎和电视机一样多的钱对电视机进行了修理。 33. C 细节理解题。根据第一段中的 “I let a salesclerk fool me into buyi ng a discontinued model. I realized this a day later,when I saw newspaper advertisements for the set at seventy?five dollars less than I had paid.”可知作者本来可以以更 低的价格购买这台彩电,故选 C 项。

10

34. A 词义猜测题。根据第一段最后一句“Fortunately, I didn't get any channels showing all?night movies or I would never have gotten to bed.”可知作者庆幸自己 没有整夜播放电影的频道,那样的话,节目就完不了,自己就不能睡觉了,因此可推出 sign off 意为“(电视节目)结束播映”。 35. D 细节理解题。文章的最后一句“My trip to the repair shop cost me $62, and the set is working well now?”证明了作者最后只好去花钱修理电视机。 [答案] 36.E 37.F 38.C 39.D 40.G 【要点综述】 本文讲述的是邻里冲突的故事。一对母子乔迁新居后的当天晚上一起弹 奏钢琴进行庆祝, 但第二天早上却收到了邻居充满抱怨的字条。 母子商量后决定举办一个聚 会向邻居表达歉意。 在参加聚会的邻居中, 写抱怨字条的女士向母子赠送了一本轻音乐的书, 邻里最终和谐相处。 41. A 根据下一句中的 played jazz music 可知, 他们坐下来弹奏钢琴, 故选 A。 stand 站;lie 躺;walk 走。 42. C 根据上一句中的 jazz music 可知这里是指爵士乐这种声音稍大的音乐(music)。 voice 嗓音;ring 铃声;cry 哭声。 43.B 他们晚上庆祝得非常开心,但是第二天这种快乐就消失了。however“然而”, 表示转折。therefore 因此;otherwise 否则;instead 反而。 44.A 根据文中的 under their door 和后面文段中的“S o I wrote a short note.” 来判断,门缝下出现的应该是 note(纸条)。poster 海报;bill 账单;report 报告。 45.D 此空与空后的语句“?he couldn't imagine any of them had done that.” 形成对比关系,意思是“这里住的都是好人,他无法想象有人做了这件事(写纸条)” ,由此 可以推断修饰 people 的应该是 nice(好的,友善的)。proud 骄傲的;lucky 幸运的;rich 富有的。 46. A 根据上下文, 写纸条的是邻居, 因此道歉信也应该写给邻居(neighbour)。 friend 朋友;relative 亲戚;audience 听众,观众。 47.D 根据语境可知,他们要向邻居道歉,所以需要亲自(in person)拜访(visit)。 blame 责备;instruct 指导;question 质疑。 48.A 根据后文的信息可知,他们决定改登门拜访为举办聚会(party)。concert 音 乐会;show 演出;play 话剧。 49.B 这里是母子在谈论如何向邻居致歉,他们想出了举办聚会(party)的主意。因 此母子都喜欢这个想法(idea)。experience 经验,经历;performance 表演;action 行动。 50.C 根据语境,他们发出邀请,并为客人们准备了甜点。for 为了;to 朝向;with 带有,和;from 从,来自。prepare sth for sb 为某人准备某物。 51.B 根据语境,准备多日的聚会终于到来了。arrive 到来;continue 继续;pass 通过,经过;finish 完成。 52.C 根据语境,客人们有的带来鲜花(给这对母子),有的还带来了甜品,这当然是 为了和参加聚会的人分享。share 分享;order 订购;sell 卖;advertise 做广告。 53.B 根据上下文中写纸条、轻柔音乐等判断,Mrs Gilbert 赠送给 Dario 的母亲一 本肖邦钢琴曲的书。present 敬献,赠送;treat 款待; help 帮助;serve 招待, 服侍。 54.D Mrs Gilbert 讲述投诉纸条的事情,她当时被 Dario 家里的琴声吵醒,担心以 后每天都会被吵醒,所以才写了纸条。她表达的是自己当时的担心。worry 担心;promise 承诺;admit 承认,容许;agree 赞成。 55.D 根据上下文,Mrs Gilbert 和 Dario 的 妈妈冰释前嫌,但 Dario 的妈妈觉得自

11

己深夜弹琴吵醒邻居,仍然欠邻居一个道歉。 owe 亏欠;give 给予;send 发送;offer 提 供。 56.A 根据上下文可知,他们弹琴时没意识到(realize)时间有多晚。remember 记 住;understand 理解;accept 接受。 57.D 根据此空前的“?‘Just not so loud at night.’”以及上文“?‘Maybe we should play some quieter music at night.’”可推断邻居赠送的书里的音乐应该不是特 别吵的音乐。sweet 甜的,甜美的;strange 奇怪的;funny 有趣的。 58.C 双方和解了,而且 Dario 的妈妈说:“这些歌曲都是美妙的音乐(These songs are beautiful music?)”,故 Dario 和妈妈应该很高兴在傍晚弹奏这些(柔和的)音乐。 happy 高兴的;brave 勇敢的;sorry 抱歉的,遗憾的;afraid 担心的,害怕的。 59.B 根据语境,Mrs Gilbert 送给他们一本有关音乐的书,他们乐于接受,那么接 下来应该是期待着去练习新曲了。practise 练习;change 改变;record 记录;write 写。 60.C 文章中出现了“the big smile on his mother's face”和“?feel that they were home?”等,故可以推断美好的邻里关系给新搬来的居民带来了温暖的感觉。warmth 温暖;equality 平等;freedom 自由;sympathy 同情。 Ⅳ. 语法填空 61/to learn 62 because 63 do 64 a 65 but 66 to 67 asking 68 speaking 69 until 70 were

My soccer coach retired in last week.I wanted to do anything special for him at his something retirement party.My mum makes the better biscuits in the world,so I decide to ask best decided her for help.Mum taught me some basic step of baking.I insisted on doing most of the baking steps myself.I thought the biscuits were really well. My only mistake was that I dropped some on the good floor after I was packing them up. when/while At a party, my coach,with a biscuit in his mouth, asked surprisingly who made them the and joked,“I might have to retire again next year just ∧ get some more of these biscuits.” to My favourite picture at the party is of my coach and me enjoy the biscuits with happy enjoying

12

laughter! F4[2015·全国卷Ⅰ] 假定你是李华, 你校英文报“外国文化”栏目拟刊登介绍美国节日风俗和中学生生活的 短文。请给美国朋友彼得写信约稿,要点如下: 1.栏目介绍; 2.稿件内容; 3.稿件长度:约 400 词; 4.交稿日期:6 月 28 日前。 注意: 1.词数 100 左右; 2.可以适当增加细节,以使行文连贯; 3.开头语已为你写好。 Dear Peter, I'd like to ask you to write an article for our school's English newspaper. 【思路点拨】 本篇书面表达属于英文书信。题目要求给美国朋友彼得写信约稿,稿件 内容为美国节日风俗和中学生生活。考生需仔细阅读提示,弄清试题提供的所有信息。写作 内容要包括以下几点: 1.简单介绍校英文报“外国文化”栏目的情况; 2.建议彼得介绍美国 节日风俗和中学生生活; 3.稿件的要求及交稿时间。 写作时应根据要表达的内容确定句子的 时态、语态,就本文而言应以一般现在时态为主。注意使用高级词汇和句式,以增加文章的 亮点。 【参考范文】 Dear_Peter, I'd_like_to_ask_you_to_write_an_article_for_our_school's_English_newspaper. The “ Foreign Cultures” section in our newspaper is very popular among us students. It carries articles written by foreign friends about the cultures of their home countries. Would you please write something about the culture in your part of the United States? And we would especially welcome articles about how Americans spend their holidays and festi vals, and the life of American high school students. You can write anything relevant so long as it's interesting and informative. 400 words would be fine. Could we have your article before June 28? I'm looking forward to hearing from you. Yours, Li Hua

13


推荐相关:

湖北省文理学院附属中学2015-2016学年高二英语3月月考试题

湖北省文理学院附属中学2015-2016学年高二英语3月月考试题_英语_高中教育_教育专区。2016 年 3 月湖北文理学院附属中学月考试题 高二英语一、听力部分 1 第Ⅰ卷...


湖南师范大学附属中学2015届高三高考模拟卷(二)试题语文数学(文理)英语理综高清扫描版

湖南师范大学附属中学2015届高三高考模拟卷(二)试题语文数学(文理)英语理综高清扫描版_高三理化生_理化生_高中教育_教育专区。湖南师范大学附属中学2015届高三高考模拟...


安徽省安工大附中2011-2012学年高二文理科分科考试英语试题

安徽省安工大附中2011-2012学年高二文理科分科考试英语试题_高二英语_英语_高中教育_教育专区。安徽省安工大附中2011-2012学年高二文理科分科考试英语试题安...


重庆文理学院附中高2017级高一上期期末复习政治练习试题

重庆文理学院附中高2017级高一上期期末复习政治练习试题_英语_高中教育_教育专区。...流通手段 4、2010 年 3 月 25 日起,受郑西高铁开通影响,郑州至西安航班全部...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 简单学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com