tceic.com
简单学习网 让学习变简单
相关标签
当前位置:首页 >> 英语 >>

高二英语练习题 必修五Units1


高二英语练习题

必修五 Units1—2

2014 年 11 月 5 日

21.—What about your journey to Mount Hua? —Everything was wonderful except that the car we rented _____on the way back. A

.broke up B.broke down C .broke out D.broke in 22. He was deeply _______ by the _______ film. A、moved, moving B 、moving , moved C 、moving, moving D 、moved, moved 23. It is human activities on the earth that are _______ global warming. A. be blamed for B. to blame for C. take charge of D. be responsible with 24. Not everybody attending the meeting agreed to the suggestion ______ by the chairman. A. put up B. put on C. put forward D. put out 25. You have to be very ______ about making a comment on your students ’ performance in school. A. curious B. enthusiastic C. optimistic D. cautious 26. England is the largest of the four countries and _______it is divided roughly into three zones. A in convenience B with convenience C for convenience D at convenience 27. Life in London has so many ________ —nightclubs ,good restaurants and so on. A.collections B.instructions C .attractions D.expressions 28. The bridge will link our town ________ that big city. A、over B、on C 、about D、to 29. He was afraid the girl ________ him, because he was jobless. A、will love B、would refuse at C 、would reject D、joined in 30. Eating too much fat can ________ heart disease and high blood pressure. A、attend to B、contribute to C 、devote to D、relate to 31. The Olympic Games , ________ in 776 B. C, did not in clued women players until 1912. A、first played B、first play C 、first playing D、plays 32. Boys and girls, please remain ____ and keep quiet until the electricity supply returns to normal. A.seated B.seating C .to seat D.Seat 33. In order to make herself ________, she had to shout loudly. A、hear B、hearing C 、to hear D、heard 34. When I went in, they were ______ in a heated discussion. A. absorb B. absorbed C. absorbing D. being absorbed 35. You ______ give me an idea when you were back the other day. A. does B. did C. has to D. had to
第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从 36—55 各题所给的凹个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在答题卡 将该项涂黑。

A teacher teaching math to seven-year-old Laiq asked him, “ If I give you one apple and one apple and one apple , how many apples will you have?” With a few seconds Laiq 36 confidently, “Four!” The confused teacher was expecting a(n) 37 correct answer, three. She was disappointed. “Maybe the child didn’t hea r 38 ” she thought. She 39 , “Laiq, listen carefully. If I give you one apple and one apple and one apple, how many apples will you have?” Laiq had seen the 40 on his teacher’s face. He 41 again on his fingers. But within him he was also 42 the answer that would make the teacher happy. This time hesitatingly he replied, “Four.” The disappointment stayed on the teacher’s face. Suddenly she 43that Laiq liked
第 1 页 共 8 页

strawberries. She thought maybe he didn’t like apples and that was why he couldn’t answer the question. This time with an excitement in her 44 she asked, “If I give you one strawberry and one strawberry and one strawberry, then how many will you have?” Seeing the teacher 45 , young Laiq calculated on his fingers again. There was no pressure on him, but a little on the teacher. She wanted her new 46 to succeed. 47 a hesitating smile young Laiq replied, “Three?” The teacher now had a 48 smile. Her way had succeeded. She wanted to 49 herself. But one last thing remained. 50 she asked him, “Now if I give you one apple and one apple and one more apple , how many will you have ?” Confidently Laiq answered, ‘Four!” The teacher was 51 “How Laik , how?” She demanded in a little annoyed voice. In a voice that was 52 and hesitating young Laik replied, “Beca use I already have one 53 in my bag.” The story tells us :54 someone gives you an answer that is 55 from what you expect, don’ t think they are wrong. There shall be an angle( 角度) that you may not have thought about yet. 36.A. told B. added C. replied D. wrote 37.A. worthless B. effortless C. careless D. selfless 38.A. possibly B. actively C. clearly D. strictly 39.A. repeated B. ordered C. whispered D. complained 40.A. satisfaction B. disappointment C. punishment D. determination 41.A. recognized B. discovered C. calculated D. insisted 42.A. searching for B. waiting for C. arguing for D. talking about 43.A. decided B. noticed C. expressed D. remembered 44.A. eyes B. hands C. mouth D. nose 45.A. sad B. happy C. pitiful D. lovely 46.A. invention B. system C. reform D. approach 47.A. On B. In C. With D. By 48.A. precious B. satisfied C. lasting D. appealing 49.A. thank B. congratulate C. help D. enjoy 50.A. Above all B. In vain C. On purpose D. Once again 51.A. astonished B. concerned C. amused D. relaxed 52.A. high B. low C. easy D. clear 53.A. strawberry B. apple C. coin D. box 54.A. Before B. After C. Until D. When 55. A. absent B. free C. different D.safe
第三部分 阅读理解(共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在答题卡将该项涂黑。

A One day, when 12-year-old Sean went to a popular chat room on the Internet, he saw the name of someone he’d never seen there before, Susan Hicks. Her message was “Would someone help me? I can’t breathe. Help me! I can’t feel my left side.” At first, Sean thought it was a bad joke and he told his mother Sharon Redden. But she asked, “It’s not just some game, is it?” The message was not a joke. “Susan Hicks” was actually 20 -year-old Taijia Laitinen, a student working late at night at a college library near Helsinki, Finland —almost 7000 miles away from Sean’s home in Texas. While searching the Internet, she began to feel terrible pain all through her
第 2 页 共 8 页

body. The library was empty and the nearest phone was outside in the halfway. She couldn’t move that far because any movement caused the pain to get worse. Then as the pain became worse, she began typing her message for help in the chat room. “I don’t think it’s a joke. Mom.” Sean said. He typed, “Where are you? The letter s answered, “Finland.” Sean and Sharon couldn’t believe it. Not knowing what else to do, Sharon called the local police and explained the situation to officer Amy Schmidt. Schmidt told Sharon to try to get the sick girl’s phone number and address. ” Meanwhile, the Texas police called the international telephone operator and asked to be connected to the proper agency( 机构)in Finland. The Texas police explained the situation and gave Susan’s address to the Finnish operator. When Sean heard that, he typed, “Help is on the way.” In the few minutes, the library door opened. Doctors and three policemen ran in. Taijia turned once more to the computer, “They are here. Thanks. Bye -bye.” 56. At first when receiving the message for help, Sean__________. A. didn’t bel ieve it B. took no notice of it C. called the police at once D. had a joke with the person 57. What was the problem with the person who asked for help? A. She lost her phone. B. She couldn’t finish her work C. She was locked in the library. D. She felt pain and couldn’t move. 58. What can we learn from the text? A. The policeman Sean’s mother called was in Finland. B. Susan Hicks was a friend of Taija Laitinen. C. Sean and his mother offered hel p in time. D. Sean had seen Taija Laitinen before. 59. What does the underlined phrase “ on the way.” refer to? A. There is a way B. to be arriving soon C. have a long way to arrive D. to have almost finished 60. What would be the best title for the text? A. Help yourself B. A helping hand C. Help is on the way D. Help on the Internet B If you want to become a fluent English speaker you should take some advice :There are four skills in learning English. They are reading, listening ,speaking and writing. The most important thing you must remember is that if you want to improve your speaking and writing skills you should first master the skills of reading and listening. Read as much as you can. But your reading must be active. It means that you must think about the meaning of the sentence, the meaning of the unfamiliar words , etc. There is no need for you to pay much attention to grammars or try to understand all the unfamiliar words you come across , but the fact that you see them for the first time and recognize them whenever you see them, for example in other passages or books ,is enough. It would be better to prepare yourself a notebook so you can write down the important words or sentences in it. As for listening ,there are two choices :besides reading ,you can listen every day for about 30 minutes. You can only pay attention to your reading and become skillful at your reading ,then you can catch up on your listening. Since you have lots of inputs in your mind, you can easily guess what the speaker is going to say. This never means that you should not practice listening. For listening you can listen to cartoons or some movies that are specially made for children. Their languages are easy. Or if you are good at listening you can listen to VO A or BBC programs every day. Again the thing to remember is being active in listening and preferably taking some
第 3 页 共 8 页

notes. If you follow these pieces of advice , your speaking and writing will improve automatically , and you can be sure that with a title effort they will become perfect. 61.According to the author,which should you improve first among the four skills? A. Reading and listening. B. Reading anti writing. C.Writing and speaking. D. Speaking and 1isteeing . 62.To improve your reading ,when you read you should . A. look up all the new words in the dictionary B. think about what you are reading actively C. spend more time studying grammars D. copy as many words and sentences as possible 63.The underlined phrase come across in Paragraph 2 an probably be replaced by . A. meet by accident B. discover C. find can purpose D. look for 64.The author seems to agree with the view that . A. everyone should listen to VOA or BBC programs every day B. you needn't practice listening if you keep on reading every day C. being good at reading is helpful in improving your listening D. you should take notes of whatever you are hearing 65. The passage is mainly about how to . A. choose suitable listening materials B. deal with new words in reading C.improve your English as quickly as possible D.become fluent in speaking and writing English C Most painters discover a style of painting taht suits them and stick to that, especially if people admire their pictures. But Picasso, the great Spainish painter, was like a man who had not yet found his own particular style of painting. He kept on struggling to find the perfect expression till his death in 1973. Some of Picasso’s paintings are rich, soft colored and beautiful. Others are ugly and cruel and strange. But such paintings allow us to imagine things for ourselves. They force us to say to ourselves, “What does he see that makes him paint like that?” And we begin to look beneath the surface of the things we see. Picasso painted thousands of pictures in different styles. Sometimes he painted the natural look of things. Sometimes he seemed to break them apart and throw the pieces in our faces . He showed us what the mind knows as well as waht the eye sees. At the age of 90 je remained as curious about the world as he had been when he was young. That is why people have called him “the youngest painter in the world.” 66. In the passage the writer wants to tell us _____. A. about Picasso’s style of painting. B. Picasso had not found his own style. C. about some pictures of different styles. D. It is not easy for a painter to find his own style. 67. The ugly, cruel and strange paintings by Picasso _____. A. allow us to ask questions about them. B. force us to question anything we see. C. make us try to notice what is hidden in the things we see. D. cause us to think waht Picasso saw was different from what we see. 68. The underlined sentence “Sometimes he seemed to break them apart and throw the pieces in our faces.” Means _______. A. sometimes he tore his pictures into pieces.
第 4 页 共 8 页

B. sometimes he showed some broken pictures to others. C. he broke something he was painting and threw them away. D. things in some of his pictures seemed to be in disorder. 69. Why do people call Picasso “the youngest painter in the world”? A. Because he looked young when he was old. B. Because he never gave up looking for something new. C. Because he observed things with his eyes and mind. D. Because he never stopped painting even when he was old. 70. What do you suppose the writer thinks of Picasso’s paintings? A. He admires them, including the ugly ones. B. He doesn’t understand some of them. C. he thinks some of them are valuable, while some are not. D. He doesn’t like some fo them, but he admires the painter. D Thomas Edison was one of ten said to be the greatest genius of his age. There are only a few men in all of the history, who have changed the lives of other men as much as the inventor of the first useful electric light. But Edison could never be happy only because someone said he was a genius.“ There is no such thing as genius,” Edison said. He said that what people called genius was mostly hard work. But Edison was a dreamer as well as a worker. From his earliest days as a child he wondered about the secrets of nature. Nature, he often said, is full of secrets. He tried to understand them; then, he tried to learn what could usefully be done with them. Edison enjoyed thinking. He knew that most people will do almost anything instead of the difficult work of thinking, especially if they do not think very often. But he knew, too, that thinking can give men enjoyment and pleasure. Edison could not understand how anyone could be uninterested in life. As he loved to think, he also loved to work. On the day he became 75 years old, someone asked him what ideas he had about life. “Work,” he answered. “Discovering the secrets of nature and using them to make men happier.” He said he had enough inventions in his mind to give him another 100 years of work. 71. Which of the following is NOT true according to the passage? A. Edison invented the electric light. B. Many other people have changed Edison’s life. C. Edison has changed the life of many other people. D. Few men in history can change other people’s life. 72. Edison thought ____________. A. he could be happy if he was a genius B. genius plays the most important part in one’s success C. hard work could do better than genius D. genius could do better than hard work 73. Edison was ____________. A. very much interested in nature B. interested in discovering the secrets of nature C. interested in changing people’s ideas D. uninterested in making people happier by discovering the secrets of nature 74. In Edison’s opinion, ____________. A. thinking can supply people with enjoyment and pleasure as well as help B. people’s successs lies mostly in genius C. hard work is the second important thing in making people successful D. there are few secrets for him to discover later
第 5 页 共 8 页

75. The last sentence in the passage most probably implies ____________. A. life is too short for Edison to invent more for human beings B. Edison made 100 inventions in his life C. Edison was able to live and work for 100 years D. People of his time were ready to give Edison another 100 years’ work
第二节 短文填词(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 阅读下面短文,根据以下提示:1)汉语提示;2)首字母提示;3)语境提示,在每个空格内填人一个适当的英语单 词,并将该词完整地写在右边相对应的横线上。所填单词要求意义准确、拼写正确。并将该词完整地写在试卷中相应 的横线上。

In the United States, there were 222 people ____84___(被报道) to be billionaires(亿万富翁) in 2003.The r____85__ of these is Bill Gates, worth at least $ 41 billion, ____86___made his money _____87___ starting the company Microsoft. Mr. Gates was only 21 years old __88___he first helped to set up the company in 1976. He was a billionaire by the time he was 31 years old. H_____89___, there are still some other people who have made lots___90____ money at even younger ages .Other young people who have struck it rich include Jackie Coogan and Shirley Temple . B_____91___ of these child actors made over a million dollars by _____92__ (表演) in movies before they were 14.But ___93___ youngest billionaire is Albert von Thurn und Taxis of Germany, who, in 2001, inherited (继承) a billion dollars when he turned 18!
第三节 书面表达(满分 15 分)

假定你是李华,准备参加学校举办的主题为“健康成长”的英语作文比赛。请按要求写 一篇短文,主要内容包括:1. 乐观的态度;2. 努力学习;3. 参加锻炼。 注意:1. 词数 120 左右;2. 可以适当增加细节,使行文连贯;3. 开头已为你写好。 Each of us is eager to grow up happily and healthily, but how can we achieve it?

Each of us is eager to grow up happily and healthily, but how can we achieve this goal ? Firstly, we should develop a good attitude to life. Life consists of not only sunshine but also hardships. We should be brave in face of difficulties. Secondly, we must study hard because knowledge is power. If we have the power, we can help to make our country stronger and enjoy our life better. In order to study well, we need to do sports so that we can keep fit. We can go running, play ball games or simply take a walk after a day’s study. If we do these things well, we will be able to grow up happily and healthily.
第 6 页 共 8 页

清流一中 2014-2015 学年上学期第一阶段考试试卷

高二英语参考答案
命题人:吴伟祥 田闽兰
听力: 1:A 2:B 3:C 4:B 5 : A 6 : C 7 : A 8 : A 9 : A 10 : C

审核:曾小流

11 : B 12 : C 13 : B 14 : A 15 : A 16 : A 17 : B 18 : A 19 : B 20 : C 单项填空: 21—25 BABCD 完形填空: 26—30 CCDCB 31—35 AADBB

36.C 动词辨析。此处是老师在问问题,故这个孩子回答。reply 回答。故选 C。 37. B 形容词辨析。因为老师提出的问题非常简单,所以老师认为 Laiq 应该是毫不费力的回答。worthless 无价的;effortless 毫不费力的;careless 粗心的;selfless 无私的。故选 B。 38.C 上下文串联。此处老师认为 Laiq 回答该简单的问题错误是因为她没有听清楚,A 可能地;B 积极地; C 清楚地;D 严格地。故选 C。 39.A 动词辨析。A 重复;B 命令;C 轻声;D 抱怨。由于老师认为 Laiq 没有听清,故重复说一遍。 40.B 上下文串联。A 满意;B 失望;C 惩罚;D 决心。Laiq 从老师的脸上看出失望。 41.C 动词辨析。由于看出老师的失望,Iaiq 很认真地用手指计算。A 认出,承认;B 发现;C 计算;D 坚 持认为。故选 C。 42.A 动词短语辨析。A 寻找;B 等待;C 争吵;D 谈论。句意:在她的内心,他也在寻找让老师高兴答案。 故选 A。 43.D 动词辨析。A 决定;B 注意到;C 表达;D 记住,想起。句意:突然她想起 Laiq 喜欢草莓。故选 D。 44.A 上下文串联。in one’s eyes 在某人看来,在某人的眼中。老师这时在为自己想起草莓这个主意而兴 奋。 45.B 形容词辨析。A 悲伤的;B 幸福的;C 遗憾的;D 可爱的。根据空前的 excitement 判断选 B。 46.D 名词辨析。A 发明;B 系统,制度;C 改革;D 方式,方法。故选 D。老师期待着自己的方法能够奏 效。故选 D。 47.C 介词辨析。 with 带有,如:He said with a smile: “I can finish it in time”他笑着说:我们及时完成这 件事。 48.B 上下文串联。A 提前的;B 感到满意的;C 持续的;D 有魅力的。老师在为孩子的进步而感到满意。 故选 B。 49.B 动词辨析。A 谢谢;B 祝贺;C 帮助;D 欣赏,喜欢。由于老师为自己的教学方式满意而感到高兴, 故她想祝贺自己。 50.D 介词短语辨析。A 最重要的是;B 徒劳地;C 故意地;D 再一次。老师再一次确认 Laiq 学会回答这 个问题。 51.A 词义辨析。A 吃惊的;B 关心的,担忧的; C 有趣的;D 放松的。由于 Laiq 再次给出来错误答案, 所以老师很吃惊,故选 A。 52.B 动词辨析。Laiq 开始有些自卑,声音也很“低” 。故选 B。 53. B 上下文串联。 老师前面说的是苹果, Laiq 说自己书包里还有一个, 加在一块是四个, 故书包里是 apple, 故选 B。 54.D 连词辨析。根据此处主从句的关系进行判断选 D。A 在??以前;B 在??以后;C 直到;D 当?? 时候。 55.C 形容词辨析。A 缺席的;B 自由的,免费的;C 不同的;D 安全的。be different from 不同于。 考点:考查叙事类情感故事。
第 7 页 共 8 页

阅读理解: 56—60 ADCBD 61 解析:选 A。细节理解题。由第一段最后一句可知,作者认为要想提高说和写的能力, 首先要掌握读和听。 62 解析:选 B。细节理解题。由第二段第二、三句可知,在 阅读的过程中要积极思考。 63 解析:选 A。词义理解题。此处是告诉读者没有必要去理解遇到的所有的不熟悉的单 词,由此推知 come across 指“偶然遇到” 。 64 C 65 解析:选 D。主旨大意题。文章第一句话便点明主题,接着用大量篇幅阐述了如何通 过提高阅读和听力技能,从而带动说和写的技能,成为 a fluent English speaker
66—70 ACDBA 完成句子: 71—75 BCBAA 77. divide ...into 78. cure ... of 79. Every time/Each time

76. refer to ; as well

80. Apart from 81. expose ... to 82. left out 短文填词:

83. took the place of

【84】reported【85】richest【86】who【87】by 【88】when【89】However 【90】of【91】 both【92】 acting 【93】the 书面表达: Each of us is eager to grow up happily and healthily, but how can we achieve this goal ? Firstly, we should develop a good attitude to life. Life consists of not only sunshine but also hardships. We should be brave in face of difficulties. Secondly, we must study hard because knowledge is power. If we have the power, we can help to make our country stronger and enjoy our life better. In order to study well, we need to do sports so that we can keep fit. We can go running, play ball games or simply take a walk after a day’s study. If we do these things well, we will be able to grow up happily and healthily.

第 8 页 共 8 页


推荐相关:

高二英语练习题 必修五Units1

高二英语练习题 必修五Units1_英语_高中教育_教育专区。高二英语练习题 必修五 Units1—2 2014 年 11 月 5 日 21.—What about your journey to Mount Hua?...


高二英语必修五第一次月考试题

高二英语必修五第一次月考试题_高二英语_英语_高中教育_教育专区。试卷1- 单元测试题( 英语 units 1-2 单元测试题(新人教版必修 5)本试卷分第Ⅰ卷(选择题)...


高二英语人教新课标版必修5Units1-5

高二英语人教新课标版必修5Units1-5_英语_高中教育_教育专区。高二英语 Units1-5 测试题第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 第一节(共 5 题;每小题 1.5 ...


高中英语必修五Units 1-2 单元测试Microsoft Word 文档

高中英语必修五Units 1-2 单元测试Microsoft Word 文档_高二英语_英语_高中教育...二级java考前押密试题 20080份文档 权威学术专区 新能源汽车租赁运营模式及风险...


高二英语必修五Units One----Five 参考答案

高二英语必修五Units One---Five 参考答案_高二英语_英语_高中教育_教育专区。...II. 阅读理解 1. D 整体理解题。短文的第一段和最后一段的主题句都表达了...


高二英语必修五Unit 1—2 复习巩固

高二英语(必修五)unit 2 w... 28页 2财富值 高二英语会考复习练习 必......高二英语必修五 Units 1—2 复习巩固(第七周周练) 一、词组翻译 1. 令某人...


人教版必修五第一次月考试题

人教版英语必修5 unit1—3... 19页 免费 新人教版英语必修5:units... 2页...音一中 2011—2012 学年上学期第一次月考 高二英语试题第一节 单项填空(共 ...


高二英语测试题2 (2)

高二英语Units1-2测试题 22页 10财富值 高二英语必修五 Unit 2 单... 5页 免费 高二英语必修5Unit1-2测试... 5页 免费如要投诉违规内容,请到百度文库投诉...


2009年新人教版高二英语科第一学期第三次质量检测试题

新人教版英语必修5:units... 2页 免费 英语倍数表达法 3页 免费 高中英语 ...高二英语试题答案纸第一节:单词拼写(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 ...


高二必修五Units1-4词汇考查

高二必修五Units1-4词汇考查_英语_高中教育_教育专区。高二必修五 Units1---4 词汇考查高二英语必修五 Unit 1 单元测试题 Ⅰ .根据句意及首字母提示补全单词...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 简单学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com